Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

Український арт-проєкт "Soul of Soil" спік "найдорожчу страву світу" — хліб, виготовлений із зерна, зібраного на розмінованих полях Миколаївської області. Ініціатива покликана привернути увагу світової спільноти до проблеми розмінування українських земель, показуючи справжню ціну українського хліба, вирощеного в умовах війни.

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже для її створення довелося розмінувати майже 6 000 гектарів території, залучити спеціальну техніку та отримати фінансову підтримку від міжнародних партнерів», — зазначають організатори проєкту. 

Над рецептом працювала відома шеф-кухарка та волонтерка Ольга Мартиновська, яка родом із Миколаївщини. Вона розробила традиційну паляничку з місцевого зерна та овочеві закуски з продуктів, вирощених на очищених від мін землях. 

Скуштувати унікальну страву можна до 5 листопада 2024 року в київських ресторанах “Бути Sofie” та “Odesa”. 

Крім того, арт-проєкт “Soul of Soil” був представлений на Конференції з протимінної діяльності (UMAC-2024) у Швейцарії, де привернув увагу до масштабів мінної небезпеки в Україні та наслідків для сільського господарства.

“Soul of Soil”, що в перекладі з англійської “Душа землі”, є масштабним спільним проєктом Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН, соціального підприємства “Моїм.Рідним” та відомої шеф-кухарки й інфлуенсерки Ольги Мартиновської. Ініціатива також підтримується особисто Першою віцепрем’єр-міністеркою – Міністеркою економіки України Юлією Свириденко.

Організатори проєкту говорять, що на сьогодні лише на Миколаївщині замінованими залишаються близько 754 тис. гектарів. Один гектар землі може дати приблизно 4 тонни зерна, а відтак розмінування цих територій дозволило б експортувати світу до 3 млн т зерна, що дорівнює 1,66 млн т борошна або майже 3 мільярдам хлібин.

Нагадаємо раніше NEWFOOD розповідав, що мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом.

Джерела: Міністерство економіки України, Рубрика

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються плани промислового виробництва «найбільш екологічно чистого алкоголю у світі» у...

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі  Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який,...

Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі клітинного сільського господарства Об’єднане підприємство збереже назву Umami Bioworks і очолюватиме...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався...

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC....

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії...

Вибір редактора
В продовження теми