Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

Український арт-проєкт "Soul of Soil" спік "найдорожчу страву світу" — хліб, виготовлений із зерна, зібраного на розмінованих полях Миколаївської області. Ініціатива покликана привернути увагу світової спільноти до проблеми розмінування українських земель, показуючи справжню ціну українського хліба, вирощеного в умовах війни.

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже для її створення довелося розмінувати майже 6 000 гектарів території, залучити спеціальну техніку та отримати фінансову підтримку від міжнародних партнерів», — зазначають організатори проєкту. 

Над рецептом працювала відома шеф-кухарка та волонтерка Ольга Мартиновська, яка родом із Миколаївщини. Вона розробила традиційну паляничку з місцевого зерна та овочеві закуски з продуктів, вирощених на очищених від мін землях. 

Скуштувати унікальну страву можна до 5 листопада 2024 року в київських ресторанах “Бути Sofie” та “Odesa”. 

Крім того, арт-проєкт “Soul of Soil” був представлений на Конференції з протимінної діяльності (UMAC-2024) у Швейцарії, де привернув увагу до масштабів мінної небезпеки в Україні та наслідків для сільського господарства.

“Soul of Soil”, що в перекладі з англійської “Душа землі”, є масштабним спільним проєктом Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН, соціального підприємства “Моїм.Рідним” та відомої шеф-кухарки й інфлуенсерки Ольги Мартиновської. Ініціатива також підтримується особисто Першою віцепрем’єр-міністеркою – Міністеркою економіки України Юлією Свириденко.

Організатори проєкту говорять, що на сьогодні лише на Миколаївщині замінованими залишаються близько 754 тис. гектарів. Один гектар землі може дати приблизно 4 тонни зерна, а відтак розмінування цих територій дозволило б експортувати світу до 3 млн т зерна, що дорівнює 1,66 млн т борошна або майже 3 мільярдам хлібин.

Нагадаємо раніше NEWFOOD розповідав, що мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом.

Джерела: Міністерство економіки України, Рубрика

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт на ринок Європи уже в середині 2022 році, як тільки...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів, зазначають у компанії.Ще весною 2021 року KaTech був...

Відхідна молитва: Fancypants Baking запустила лінійку печива з відходів

Печиво випускається у трьох смаках: окара з шоколадною стружкою, подвійне шоколадне з кавовою вишнею, та ванільне вівсяне. За даними Upcycled...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока...

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в...

Віце-президент Google та один з продовольчих гігантів інвестували у протеїн із ряски

Кошти підуть на будівництво першого комерційного заводу, який запустять...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Вибір редактора
В продовження теми