Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Європейська організація PETA UK оголосила переможців щорічної премії Vegan Food Awards 2024, відзначивши унікальні веганські продукти в 15 категоріях.

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і новатори в індустрії, що продовжують дивувати смаковими рішеннями та різноманіттям інгредієнтів.

У номінації “Найкращий сир” перемогу здобув Brixton Blue від La Fauxmagerie, виготовлений на основі кокосової олії, мигдалю та веганських культур. Зірковий шеф-кухар Тео Майклз високо оцінив Brixton Blue, зазначивши, що цей сир змінює його погляд на веганську продукцію.

“Це сир з насиченим кремовим смаком, який чудово поєднується з келихом червоного вина”, – вважає відомий шеф-кухар

“Найкраще молоко” отримало Oato — альтернативне молоко зі 100% британського вівса, вироблене в Ланкаширі. Це молоко доступне в мережах Waitrose та Booths, а також через службу доставки Modern Milkman у скляних пляшках, що можна повторно використовувати.

Серед морозива перемогу здобув бренд DÁPPA зі своїм м’яким морозивом на основі мигдалю та кеш’ю, яке пропонується з різноманітними топінгами в магазині бренду в Лондоні. 

“Найкращий шоколад” дістався Knoops за гарячий шоколад із 38% вівсяного молока, який можна скуштувати в мережі кафе Knoops або придбати шоколадні пластівці для приготування вдома.

Піца Tex Mex від One Planet Pizza отримала нагороду за “Найкращу піцу”. Вона виготовляється на заквасці та покрита томатним соусом, червоною цибулею, солодкою кукурудзою, перцем, зеленою чилі та рослинним сиром.

Cake Box переміг у категорії “Найкращий торт” із веганським Speculoos Bliss Cake, що поєднує карамельний крем на рослинній основі та доступний у понад 200 магазинах по всій Великій Британії.

“Найкращим веганським яйцем” визнано VG Poached Egg від кафе Hedgerow у Плімуті. Цей веганський продукт подають з голландським соусом, обсмаженою зеленню та травами на тостах з закваски.

Серед інших унікальних переможців — перший у світі заморожений пончик для приготування в аерофритюрниці Sugared Ring Dodoughs від Crave, який також є безглютеновим, а також розкішний веганський кленово-пекановий печивний десерт від The Shortbread Company, упакований у бляшану коробку для подарунків.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав про ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі, озвучені на New Food Summit 2024.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та варення з абрикосами, полуницею, малиною, смородиною, чорницею, обліпихою та ін.Окрім...

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.Виробництво цих...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних...

Стартап створив каву із жита, кореня кульбаби та чорної смородини

Northern Wonder, заснована в 2021 р., використовує комбінацію нетропічних інгредієнтів, щоб створити альтернативу каві «без вирубки лісів».  Це уже друга...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло...

Виробник корисних солодощів Bob Snail запускає нові продукти попри війну

Довгостроковий план Bob Snail – довести частку експорту до...

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

Вибір редактора
В продовження теми