Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Європейська організація PETA UK оголосила переможців щорічної премії Vegan Food Awards 2024, відзначивши унікальні веганські продукти в 15 категоріях.

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і новатори в індустрії, що продовжують дивувати смаковими рішеннями та різноманіттям інгредієнтів.

У номінації “Найкращий сир” перемогу здобув Brixton Blue від La Fauxmagerie, виготовлений на основі кокосової олії, мигдалю та веганських культур. Зірковий шеф-кухар Тео Майклз високо оцінив Brixton Blue, зазначивши, що цей сир змінює його погляд на веганську продукцію.

“Це сир з насиченим кремовим смаком, який чудово поєднується з келихом червоного вина”, – вважає відомий шеф-кухар

“Найкраще молоко” отримало Oato — альтернативне молоко зі 100% британського вівса, вироблене в Ланкаширі. Це молоко доступне в мережах Waitrose та Booths, а також через службу доставки Modern Milkman у скляних пляшках, що можна повторно використовувати.

Серед морозива перемогу здобув бренд DÁPPA зі своїм м’яким морозивом на основі мигдалю та кеш’ю, яке пропонується з різноманітними топінгами в магазині бренду в Лондоні. 

“Найкращий шоколад” дістався Knoops за гарячий шоколад із 38% вівсяного молока, який можна скуштувати в мережі кафе Knoops або придбати шоколадні пластівці для приготування вдома.

Піца Tex Mex від One Planet Pizza отримала нагороду за “Найкращу піцу”. Вона виготовляється на заквасці та покрита томатним соусом, червоною цибулею, солодкою кукурудзою, перцем, зеленою чилі та рослинним сиром.

Cake Box переміг у категорії “Найкращий торт” із веганським Speculoos Bliss Cake, що поєднує карамельний крем на рослинній основі та доступний у понад 200 магазинах по всій Великій Британії.

“Найкращим веганським яйцем” визнано VG Poached Egg від кафе Hedgerow у Плімуті. Цей веганський продукт подають з голландським соусом, обсмаженою зеленню та травами на тостах з закваски.

Серед інших унікальних переможців — перший у світі заморожений пончик для приготування в аерофритюрниці Sugared Ring Dodoughs від Crave, який також є безглютеновим, а також розкішний веганський кленово-пекановий печивний десерт від The Shortbread Company, упакований у бляшану коробку для подарунків.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав про ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі, озвучені на New Food Summit 2024.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сила імені. Як українське морозиво «Рудь» підкорило світ

Н ині компанія, історія якої почалася задовго до незалежності України, стала провідним гравцем не тільки на внутрішньому, але й на...

Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє традиційне тваринництво, зекономить воду та збереже землю.Досі більшість біосинтетичних м’ясних...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не просто гарантує свіжість фруктів та овочів, а зберігає їх «значно...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen....

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо...

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої...

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340...

Закарпатські ресторатори варять вареники з чорнилами каракатиці та маринують у меді сир

Таким чином вони прагнуть, щоб відвідувачі поверталися знову і...

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких...

Вибір редактора
В продовження теми