Мед, який отримують без бджіл, трансформує всю галузь

Американський виробник меду без бджіл MeliBio отримав стратегічну інвестицію від японського венчурного фонду Future Food Fund, який є інвестиційним підрозділом дистриб’ютора харчових продуктів Oisix.

Фінансування буде використано для підтримки місії компанії — трансформації медової індустрії.

Мед MeliBio виготовляється за допомогою рослинних технологій та точного бродіння, що дозволяє створювати продукт без використання медоносних бджіл. Це сприяє захисту популяцій диких бджіл, які мають критичне значення для збереження біорізноманіття та природних середовищ існування. 

Рослинний мед MeliBio також може допомогти посилити стійкість ланцюгів постачання

Інвестиція з Японії надходить на тлі швидкого зростання флагманського продукту MeliBio, Mellody, на ринку США. Нещодавно компанія уклала партнерські угоди з Palmetto Superfoods та Joyride Pizza у Каліфорнії, а також із Moto Pizza у Сіетлі. Крім того, MeliBio розширила своє поширення по всій території США через великі дистриб’юторські мережі, зокрема KeHE, UNFI, Sysco (Greco and Sons) та ACE Natural.

«Ця інвестиція від Future Food Fund є захопливим кроком уперед для MeliBio, — зазначив Дарко Мандич, генеральний директор і співзасновник MeliBio. — Це ідеально узгоджується з нашою місією не лише трансформувати медову індустрію, але й зробити помітний внесок у біорізноманіття та екологічну безпеку. Ми пишаємося тим, що кожна ложка Mellody допомагає захистити дикі види бджіл та змінити негативні екологічні практики».

У минулому місяці MeliBio також отримала патент у Німеччині, який захищає її метод відтворення меду з рослинних інгредієнтів, що є важливим кроком на шляху розширення компанії в ЄС. Медовий замінник раніше вийшов на полиці магазинів Hofer в Австрії та Швейцарії під назвою Vegan Hanny.

Уперше продукт було презентовано на приватній дегустації в Сан-Франциско у 2021 році, де взяли участь понад сотня інвесторів і представників спільноти з питань клімату та харчових технологій. Наступного року мед потрапив на полиці американських супермаркетів, а ще через рік – з’явився в Європі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше органічних ягід бузини, ніж багато провідних брендів. А також не...

Собаку з’їли: корейський стартап виростив яловичий стейк за ціною традиційного м’яса

FBS — це суміш, видобута з крові плодів, вирізаних із вагітних корів. Містить «коктейль із білків», що робить його...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких –...

Більше комбучі та квашеної капусти: продажі їжі для зміцнення імунітету зросли на 50%

Щоб зробити такий висновок, дослідники проєкту Packaged Facts проаналізували...

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який...

Вибір редактора
В продовження теми