Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Дрогобицька солеварня, відома своїм історичним значенням, випустила унікальний продукт — сирну сіль, створену в співпраці з "Гарбузовим раєм". Новинка об'єднує вишукані смаки різних сирів і натуральну дрогобицьку сіль.

Склад сирної солі включає різні сири, як от “Світанок”, “Монастирський”, сир із трюфелем, “Торба”, “Годз”, “Магура”, “Верде” та “Чорна Рада”. 

До цих сирів додається традиційна дрогобицька сіль, що надає стравам насичений аромат

Така приправа ідеально підходить для різноманітних страв — закусок, паст, салатів та інших кулінарних шедеврів.

Випуск сирної солі з’являється на тлі важливих змін для Дрогобицької солеварні. Найдавніше підприємство України нещодавно було включено до переліку об’єктів для приватизації Фондом державного майна. 

Пошук приватного інвестора має стати поштовхом для розвитку. Інвестор повинен забезпечити належний догляд за історичними спорудами солеварні та підтримати виробництво унікальної дрогобицької солі, говорять у солеварні.

Солеварня, що розпочала свою історію ще в 1390 році, потребує реставрації 9 пам’яток архітектури на її території. Однак підприємство не може самостійно відновлюватися через обмеження в коштах: 80% чистого прибутку сплачуються як дивіденди. Натомість приватизація чи передача у комунальну власність дозволить спрямовувати дохід на розвиток солеварні, що допоможе зберегти та популяризувати дрогобицьку сіль в Україні та за її межами.

Незалежно від умов приватизації підприємство планує продовжити виробництво солі, зберігаючи унікальні традиції та історичну спадщину. 

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав про сіль із яєць динозавра за 6 тис. грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових продуктів, гравців ритейлу і HoReCa у 2024 році, — як...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB Френк Вайльд.Рік тому його компанія запустила продажі унікальної розробки, на...

Виробник вітамінів винайшов смужки, що позбавляють втоми та насичують організм «літнім вітаміном»

Невеликі розчинні смужки Sleep+ та D3 Sunshine Support призначені для покращення якості сну, загального самопочуття та імунітету відповідно.Хоча вітамін...

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений чай, кава.Кожна упаковка містить 15 кубиків, що відповідає приготуванню 15-ти...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що...

Лабораторне м’ясо із Південної Кореї можна буде вирощувати без тваринної сироватки та втричі швидше

Компанія CellMEAT створила середовище для культивування клітин без застосування...

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Принц Чарльз проти «збочених» субсидій у тваринництво та покладає надії на альтернативне м’ясо

«Я завжди відчував, що ми надмірно експлуатуємо та завдаємо...

Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як...

Вибір редактора
В продовження теми