Склад сирної солі включає різні сири, як от “Світанок”, “Монастирський”, сир із трюфелем, “Торба”, “Годз”, “Магура”, “Верде” та “Чорна Рада”.
До цих сирів додається традиційна дрогобицька сіль, що надає стравам насичений аромат
Така приправа ідеально підходить для різноманітних страв — закусок, паст, салатів та інших кулінарних шедеврів.
Випуск сирної солі з’являється на тлі важливих змін для Дрогобицької солеварні. Найдавніше підприємство України нещодавно було включено до переліку об’єктів для приватизації Фондом державного майна.
Пошук приватного інвестора має стати поштовхом для розвитку. Інвестор повинен забезпечити належний догляд за історичними спорудами солеварні та підтримати виробництво унікальної дрогобицької солі, говорять у солеварні.
Солеварня, що розпочала свою історію ще в 1390 році, потребує реставрації 9 пам’яток архітектури на її території. Однак підприємство не може самостійно відновлюватися через обмеження в коштах: 80% чистого прибутку сплачуються як дивіденди. Натомість приватизація чи передача у комунальну власність дозволить спрямовувати дохід на розвиток солеварні, що допоможе зберегти та популяризувати дрогобицьку сіль в Україні та за її межами.
Незалежно від умов приватизації підприємство планує продовжити виробництво солі, зберігаючи унікальні традиції та історичну спадщину.
Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав про сіль із яєць динозавра за 6 тис. грн.