Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Каліфорнійський стартап Força Foods почав виготовляти молоко з насіння кавуна. Новий продукт має стати кращою альтернативою традиційним молочним напоям, ніж існуючі на ринку.

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті в Девісі. 

За його словами, він прагнув знайти альтернативу інгредієнтам, які потребують багато води, таким як мигдаль, із якого також виготовляють рослинне “молоко”. Замість мигдалю врешті решт було обрано насіння кавуна, яке потребує на 99% менше води для вирощування горіха.

Молоко з насіння кавуна має ряд переваг. Воно містить більше білка, ніж той же мигдаль, та є багатим на антиоксиданти. Окрім цього, кавунове насіння потребує на 72% менше води для вирощування, ніж овес, та на 53% менше, ніж соя — популярні інгредієнти для рослинного молока. 

Напій виготовляється з насіння кавуна з додаванням MCT-олії, лецитину соняшника, білка з гороху, целюлозного гелю та гумки, а також натуральних ароматизаторів. Молоко не містить цукру та вуглеводів, має на 42% менше калорій, ніж знежирене коров’яче молоко, і збагачене кальцієм, калієм та вітамінами А, D і Е, розповідають у стартапі.

Процес виробництва молока з насіння кавуна починається з підготовки насіння, яке очищується та перетирається. Потім його змішують з водою та іншими інгредієнтами для досягнення потрібної консистенції та смаку. 

Напій ультрапастеризується для забезпечення тривалого терміну зберігання та збереження корисних властивостей. Такий підхід до виробництва дозволяє мінімізувати втрати води та енергії, що робить продукт більш екологічним у порівнянні з традиційними альтернативами молока.

Вартість молока з насіння кавуна наразі не вказується, але компанія позиціює його як екологічно чистий та стійкий продукт, який є конкурентом існуючим рослинним молочним напоям, зокрема мигдальному, вівсяному та соєвому молоку. Напій підходить для кулінарних експериментів, таких як приготування десертів, смузі, каш або використання у каві. 

Молоко випускається в двох варіантах — натуральному та з ароматом ванілі

Нагадаємо, український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із гречки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив технологію, яка передаватиме аромати страв для дегустацій на відстані

Процес починається з аналізу обраного аромату за допомогою приладу GCMS (газова хроматографія з мас-спектрометрією). Якщо це рідина, її вводять...

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою оліями», — кажуть виробники.Стартап уже отримав перші інвестиції у розмірі...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків і води, які імітують відчуття жиру та соковитості під час...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. Основним наслідком є уповільнений...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA —...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні...

Овочі, що ростуть в магазині. До 2025 року гідропоніка стане хітом продажів

Джулія відкриває програму для планування меню і вносить стартові...

Яйця із дріжджів та молоко без корів: Стартапи отримали рекордні інвестиції на нову їжу

За перші шість місяців 2024 року їм вдалося залучити...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб...

Вибір редактора
В продовження теми