Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Каліфорнійський стартап Força Foods почав виготовляти молоко з насіння кавуна. Новий продукт має стати кращою альтернативою традиційним молочним напоям, ніж існуючі на ринку.

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті в Девісі. 

За його словами, він прагнув знайти альтернативу інгредієнтам, які потребують багато води, таким як мигдаль, із якого також виготовляють рослинне “молоко”. Замість мигдалю врешті решт було обрано насіння кавуна, яке потребує на 99% менше води для вирощування горіха.

Молоко з насіння кавуна має ряд переваг. Воно містить більше білка, ніж той же мигдаль, та є багатим на антиоксиданти. Окрім цього, кавунове насіння потребує на 72% менше води для вирощування, ніж овес, та на 53% менше, ніж соя — популярні інгредієнти для рослинного молока. 

Напій виготовляється з насіння кавуна з додаванням MCT-олії, лецитину соняшника, білка з гороху, целюлозного гелю та гумки, а також натуральних ароматизаторів. Молоко не містить цукру та вуглеводів, має на 42% менше калорій, ніж знежирене коров’яче молоко, і збагачене кальцієм, калієм та вітамінами А, D і Е, розповідають у стартапі.

Процес виробництва молока з насіння кавуна починається з підготовки насіння, яке очищується та перетирається. Потім його змішують з водою та іншими інгредієнтами для досягнення потрібної консистенції та смаку. 

Напій ультрапастеризується для забезпечення тривалого терміну зберігання та збереження корисних властивостей. Такий підхід до виробництва дозволяє мінімізувати втрати води та енергії, що робить продукт більш екологічним у порівнянні з традиційними альтернативами молока.

Вартість молока з насіння кавуна наразі не вказується, але компанія позиціює його як екологічно чистий та стійкий продукт, який є конкурентом існуючим рослинним молочним напоям, зокрема мигдальному, вівсяному та соєвому молоку. Напій підходить для кулінарних експериментів, таких як приготування десертів, смузі, каш або використання у каві. 

Молоко випускається в двох варіантах — натуральному та з ароматом ванілі

Нагадаємо, український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із гречки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів скоротилися на 12% через зростання виробничих витрат і побоювання споживачів...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу  (приблизно 10 тис. грн), і скоріше...

Бджолярі на Закарпатті зброджують оцет із меду. У складі – лише два продукти

Компанія позиціонує себе як перший в Україні дегустаційний зал меду. В асортименті – крафтові крем-меди, вироби з воску, медова...

Американці першими створили глазур для пончиків, яка продовжує термін придатності

Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур, яка дозволить продовжити термін придатності пончиків.Dawn Foods стверджують, що їх...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Unilever очікує, що продажі альтернативного білка зростуть на $1 млрд

Продовольчий гігант планує наростити продажі альтернативний білок до 1,2...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються...

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Вибір редактора
В продовження теми