Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Каліфорнійський стартап Força Foods почав виготовляти молоко з насіння кавуна. Новий продукт має стати кращою альтернативою традиційним молочним напоям, ніж існуючі на ринку.

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті в Девісі. 

За його словами, він прагнув знайти альтернативу інгредієнтам, які потребують багато води, таким як мигдаль, із якого також виготовляють рослинне “молоко”. Замість мигдалю врешті решт було обрано насіння кавуна, яке потребує на 99% менше води для вирощування горіха.

Молоко з насіння кавуна має ряд переваг. Воно містить більше білка, ніж той же мигдаль, та є багатим на антиоксиданти. Окрім цього, кавунове насіння потребує на 72% менше води для вирощування, ніж овес, та на 53% менше, ніж соя — популярні інгредієнти для рослинного молока. 

Напій виготовляється з насіння кавуна з додаванням MCT-олії, лецитину соняшника, білка з гороху, целюлозного гелю та гумки, а також натуральних ароматизаторів. Молоко не містить цукру та вуглеводів, має на 42% менше калорій, ніж знежирене коров’яче молоко, і збагачене кальцієм, калієм та вітамінами А, D і Е, розповідають у стартапі.

Процес виробництва молока з насіння кавуна починається з підготовки насіння, яке очищується та перетирається. Потім його змішують з водою та іншими інгредієнтами для досягнення потрібної консистенції та смаку. 

Напій ультрапастеризується для забезпечення тривалого терміну зберігання та збереження корисних властивостей. Такий підхід до виробництва дозволяє мінімізувати втрати води та енергії, що робить продукт більш екологічним у порівнянні з традиційними альтернативами молока.

Вартість молока з насіння кавуна наразі не вказується, але компанія позиціює його як екологічно чистий та стійкий продукт, який є конкурентом існуючим рослинним молочним напоям, зокрема мигдальному, вівсяному та соєвому молоку. Напій підходить для кулінарних експериментів, таких як приготування десертів, смузі, каш або використання у каві. 

Молоко випускається в двох варіантах — натуральному та з ароматом ванілі

Нагадаємо, український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із гречки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Kickstarter шукають інвестиції на суперфуд з меду та амаранту. В Україні такий уже їдять

Кампанія по збору коштів завершується через 35 днів, і проєкт уже отримав більше двох десятків зацікавлених у його розвитку...

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний директор харчової технології з Кремнієвої долини Пет Браун чітко заявив...

Aмериканці створили напій, який відновлює пошкоджений кишківник та захищає дихальні шляхи

Спочатку Nouri вивели на ринок Inner Immune у вигляді порошку, який достатньо було просто змішати з водою.Проте, Керолайн Бекман,...

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові альтернативи курятині та бекону, використовуючи рідкісний деревний гриб, котрий традиційно...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Компанія GFS отримала національну бізнес-премію Private Label 2021 в номінації «Інновація року».

GFS спеціалізується на виготовленні продукції у форматі «ready meal»...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000...

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься...

Вибір редактора
В продовження теми