Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Каліфорнійський стартап Força Foods почав виготовляти молоко з насіння кавуна. Новий продукт має стати кращою альтернативою традиційним молочним напоям, ніж існуючі на ринку.

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті в Девісі. 

За його словами, він прагнув знайти альтернативу інгредієнтам, які потребують багато води, таким як мигдаль, із якого також виготовляють рослинне “молоко”. Замість мигдалю врешті решт було обрано насіння кавуна, яке потребує на 99% менше води для вирощування горіха.

Молоко з насіння кавуна має ряд переваг. Воно містить більше білка, ніж той же мигдаль, та є багатим на антиоксиданти. Окрім цього, кавунове насіння потребує на 72% менше води для вирощування, ніж овес, та на 53% менше, ніж соя — популярні інгредієнти для рослинного молока. 

Напій виготовляється з насіння кавуна з додаванням MCT-олії, лецитину соняшника, білка з гороху, целюлозного гелю та гумки, а також натуральних ароматизаторів. Молоко не містить цукру та вуглеводів, має на 42% менше калорій, ніж знежирене коров’яче молоко, і збагачене кальцієм, калієм та вітамінами А, D і Е, розповідають у стартапі.

Процес виробництва молока з насіння кавуна починається з підготовки насіння, яке очищується та перетирається. Потім його змішують з водою та іншими інгредієнтами для досягнення потрібної консистенції та смаку. 

Напій ультрапастеризується для забезпечення тривалого терміну зберігання та збереження корисних властивостей. Такий підхід до виробництва дозволяє мінімізувати втрати води та енергії, що робить продукт більш екологічним у порівнянні з традиційними альтернативами молока.

Вартість молока з насіння кавуна наразі не вказується, але компанія позиціює його як екологічно чистий та стійкий продукт, який є конкурентом існуючим рослинним молочним напоям, зокрема мигдальному, вівсяному та соєвому молоку. Напій підходить для кулінарних експериментів, таких як приготування десертів, смузі, каш або використання у каві. 

Молоко випускається в двох варіантах — натуральному та з ароматом ванілі

Нагадаємо, український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із гречки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив перший ростер, який обсмажує каву радіохвилями

Кошти підуть на комерціалізацію розробки на ринку Північної Америки. CoffeeTech відкриває нову еру в кавовій індустрії з оборотом в $300...

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло Нагорняк, селекціонер, директор та власник компанії «Мнагор», що спеціалізується на...

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація взаємодії між людьми, проблеми з кадрами, необхідність збільшення пропускної здатності...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а вихід продукту на ринок планується у 2026 році.Компанія звернулася до...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Пивний інгредієнт допомагає заснути, покращує настрій та запобігає Альцгеймеру

Екстракт зрілого хмелю, а також витримані гіркі кислоти хмелю,...

Тисячолітню воду з діючого вулкана випускатимуть у бутильованому форматі

Південноамериканський виробник напоїв Splendor випустить новий бренд мінеральної бутильованої...

Український фудтех-стартап створив веганські страви, що готуються за 10 хвилин

SUSHKA, український виробник здорової їжі швидкого приготування, запустив лінійку...

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків,...

Вибір редактора
В продовження теми