Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Каліфорнійський стартап Força Foods почав виготовляти молоко з насіння кавуна. Новий продукт має стати кращою альтернативою традиційним молочним напоям, ніж існуючі на ринку.

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті в Девісі. 

За його словами, він прагнув знайти альтернативу інгредієнтам, які потребують багато води, таким як мигдаль, із якого також виготовляють рослинне “молоко”. Замість мигдалю врешті решт було обрано насіння кавуна, яке потребує на 99% менше води для вирощування горіха.

Молоко з насіння кавуна має ряд переваг. Воно містить більше білка, ніж той же мигдаль, та є багатим на антиоксиданти. Окрім цього, кавунове насіння потребує на 72% менше води для вирощування, ніж овес, та на 53% менше, ніж соя — популярні інгредієнти для рослинного молока. 

Напій виготовляється з насіння кавуна з додаванням MCT-олії, лецитину соняшника, білка з гороху, целюлозного гелю та гумки, а також натуральних ароматизаторів. Молоко не містить цукру та вуглеводів, має на 42% менше калорій, ніж знежирене коров’яче молоко, і збагачене кальцієм, калієм та вітамінами А, D і Е, розповідають у стартапі.

Процес виробництва молока з насіння кавуна починається з підготовки насіння, яке очищується та перетирається. Потім його змішують з водою та іншими інгредієнтами для досягнення потрібної консистенції та смаку. 

Напій ультрапастеризується для забезпечення тривалого терміну зберігання та збереження корисних властивостей. Такий підхід до виробництва дозволяє мінімізувати втрати води та енергії, що робить продукт більш екологічним у порівнянні з традиційними альтернативами молока.

Вартість молока з насіння кавуна наразі не вказується, але компанія позиціює його як екологічно чистий та стійкий продукт, який є конкурентом існуючим рослинним молочним напоям, зокрема мигдальному, вівсяному та соєвому молоку. Напій підходить для кулінарних експериментів, таких як приготування десертів, смузі, каш або використання у каві. 

Молоко випускається в двох варіантах — натуральному та з ароматом ванілі

Нагадаємо, український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із гречки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Родини з дітьми та ВПО можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес

Фонд планує профінансувати не менше 100 підприємницьких проєктів у п’яти областях України – Полтавській, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській....

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна...

Грибний бекон. Atlast Food отримала $40 млн на м’ясо з міцелію

Фінансування очолили Viking Global Investors. Окрім того, у інвестиційному раунді взяли участь 40 North, AiiM Partners, Senator Investment Group,...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових...

Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Вибір редактора
В продовження теми