У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

Кафе "Інші" дивує поціновувачів української кухні унікальним борщем, дерунами та оливками із аличі.

У новому меню – п’ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з ферментованими лимонами, гострий з рибою, борщ Діоніса (з вином) та зі сливовим лекваром.

Борщ з ферментованими лимонами та маком чи гострий борщ з сомом запозичає трохи з азійської кухні й додавати нові ноти до української страви. Індійський борщ додає спецій, імбиру та карі, що робить його особливо пряним та ароматним. Борщ Діоніса – насичений смаком червоного вина.

Кафе “Інші” — це концептуальний заклад, заснований відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та його партнеркою Інною Поперешнюк, співзасновницею компанії “Нова пошта”. Заклад було перевідкрито 15 липня 2023 року, і з того часу він став місцем, де поєднуються кулінарні експерименти, фермерські продукти та унікальна атмосфера. 

Концепція кафе — популяризація фермерських продуктів, вирощених на власній фермі, через авторські страви та алкогольні коктейлі. У “Інших” подають алкогольні коктейлі з овочів і фруктів, вирощених на фермі, а також закуски, що підкреслюють зв’язок із натуральними продуктами.

Наприклад, дерунів у закладі – 7 видів: солодкі деруни з динею та м’ятою, деруни з шарпаним м’ясом чи з рибою та ферментованими лимонами, деруни з гливами, кремом із бринзи та грибово-сметанковим соусом. Є навіть деруни з пікантними свинячими вухами.

Доповнюють загальну концепцію закладу незвичайні закуски. Серед них — оливки з аличі, хумус з білими грибами, пате з оленини, сирний льодяник, м’ясо з квашенням.

Кожна страва має свою історію, натхненну українською кухнею та гастрономічними традиціями, додають засновники.

Нагадаємо, раніше вчені виростили у лабораторії справжні шматки сала на каркасах із жита.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом на 2023 р.), то до 2030-го він сягне $4,08 млрд. Середньорічні...

Як ракета над Парижем: Український сервіс доставки їжі розпочав роботу у Греції та Франції

У Греції Rocket запустив доставку в Афінах. На сьогодні там підключені до сервісу десятки ресторанів в різних районах міста.У...

Вчені запрограмували їжу танцювати на тарілці за допомогою струму

Нове дослідження має на меті надати ігровий та інтерактивний кулінарний досвід для відвідувачів ресторанів та самих шеф-кухарів, а також...

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини,...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Сімейна ферма на Житомирщині вимочує козиний сир у червоному вині — стає делікатесом

Червоний сир має назву Мурсія аль Віно. Щоб отримати...

Вибір редактора
В продовження теми