У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

Кафе "Інші" дивує поціновувачів української кухні унікальним борщем, дерунами та оливками із аличі.

У новому меню – п’ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з ферментованими лимонами, гострий з рибою, борщ Діоніса (з вином) та зі сливовим лекваром.

Борщ з ферментованими лимонами та маком чи гострий борщ з сомом запозичає трохи з азійської кухні й додавати нові ноти до української страви. Індійський борщ додає спецій, імбиру та карі, що робить його особливо пряним та ароматним. Борщ Діоніса – насичений смаком червоного вина.

Кафе “Інші” — це концептуальний заклад, заснований відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та його партнеркою Інною Поперешнюк, співзасновницею компанії “Нова пошта”. Заклад було перевідкрито 15 липня 2023 року, і з того часу він став місцем, де поєднуються кулінарні експерименти, фермерські продукти та унікальна атмосфера. 

Концепція кафе — популяризація фермерських продуктів, вирощених на власній фермі, через авторські страви та алкогольні коктейлі. У “Інших” подають алкогольні коктейлі з овочів і фруктів, вирощених на фермі, а також закуски, що підкреслюють зв’язок із натуральними продуктами.

Наприклад, дерунів у закладі – 7 видів: солодкі деруни з динею та м’ятою, деруни з шарпаним м’ясом чи з рибою та ферментованими лимонами, деруни з гливами, кремом із бринзи та грибово-сметанковим соусом. Є навіть деруни з пікантними свинячими вухами.

Доповнюють загальну концепцію закладу незвичайні закуски. Серед них — оливки з аличі, хумус з білими грибами, пате з оленини, сирний льодяник, м’ясо з квашенням.

Кожна страва має свою історію, натхненну українською кухнею та гастрономічними традиціями, додають засновники.

Нагадаємо, раніше вчені виростили у лабораторії справжні шматки сала на каркасах із жита.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британська компанія з мільйонними продажами створила цільну баранину з королівської гливи

Wicked Kitchen запевняє, що її продукт є першим у своєму роді на ринку.Печеня з рослинної ягнятини з гранатовими зернами...

Це енергійний танець! Продажі PepsiCo «витягнули» енергетики та закуски

Компанія завдячує своїм результатам інноваціям у сфері закусок та енергетичних напоїв, та бачить у цьому сегменті значний потенціал для...

З мікроводоростей створили веганський чеддер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12

Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12.Одна 28-грамова порція сиру містить...

Потенціал ринку альтернативного м’яса — чому такі продукти не тільки для веганів?

Ми звикли до соєвого та кокосового молока у магазинах, але рослинне м'ясо — продукт відносно новий для нашої країни....

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Захисники та захисниці можуть отримати 1 млн грн гранту на власний бізнес

Захисники і захисниці можуть отримати на ці цілі від...

Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124...

Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів

Технологія Brightseed вивчає рослини на молекулярному рівні, щоб ідентифікувати...

Першовідкривач альтернативного м’яса створив яловичину четвертого покоління — із авокадо

Інноваційне рослинне м’ясо складається з олії авокадо, має знижений...

Вибір редактора
В продовження теми