Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Європейський ринок культивованого м'яса може досягти до 80 млрд євро та створити близько 90 000 робочих місць до 2050 року. Такий прогноз отримано в результаті аналізу сучасних тенденцій та перспектив розвитку сектору, проведеного Good Food Institute Europe у співпраці з консалтинговою компанією Systemiq.

Згідно з дослідженням, культивоване м’ясо матиме значний вплив на економіку, екологію та здоров’я людей по всій Європі.

Ключовою умовою для досягнення таких показників є забезпечення інвестицій у розвиток технологій та створення сприятливого регуляторного середовища. За прогнозами, для досягнення економічної та технологічної конкурентоспроможності культивованого м’яса до 2035-2040 років необхідно усунути низку політичних та регуляторних бар’єрів.

Європейські уряди мають збільшити фінансування цього сектору, щоб забезпечити його сталий розвиток

За оцінками, щорічні інвестиції у розмірі 5 млрд євро, з яких 500 млн мають надходити з державних джерел, сприятимуть розвитку виробничих потужностей та досліджень. Ці інвестиції допоможуть активізувати приватний сектор і залучити більше капіталу до галузі.

Культивоване м’ясо також має потенціал для значного зниження впливу на навколишнє середовище. Очікується, що сектор може зменшити викиди парникових газів до 3,5 гігатонн, зекономити до 1,4 млрд га землі та 225 млн кубометрів води. Крім того, культивоване м’ясо може знизити використання антибіотиків у тваринництві, що сприятиме боротьбі з проблемою стійкості до антибіотиків.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що на лабораторне м’ясо шикуються черги попри преміальні ціни.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка.Вони розповідають, що назвали сироварню на...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається облаштуванням виробничих потужностей.За словами співзасновника Деріла Пека, Jiro-Meat має намір...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG), виготовлений за новою запатентованою технологією поділу.Він містить на 45% більше...

Закарпатські ресторатори варять вареники з чорнилами каракатиці та маринують у меді сир

Таким чином вони прагнуть, щоб відвідувачі поверталися знову і знову, і замовляти саме унікальні страви з місцевим продуктом.«Овеча бриндзя...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для...

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку...

Американці першими виростили в лабораторії мармурову свинячу вирізку

Переважна більшість компаній, що вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на...

Вибір редактора
В продовження теми