Інвестори вклали $5 млн у виробництво котлет із плодів хлібного дерева

Виробник м'яса з джекфрута (хлібного дерева) The Jackfruit Companу залучила $5 млн на розширення продажів.

Компанія, яка спеціалізується на виробництві м’ясних альтернатив на основі джекфрута, продовжує розвивати свої продукти та посилювати свої позиції на ринку завдяки новому раунду фінансування.

Унікальність м’яса з джекфрута полягає у високому вмісті клітковини

Джекфрут, як природна рослина має м’ясоподібну текстуру та містить значно більше клітковини порівняно з іншими рослинними або тваринними продуктами. Це робить його корисною альтернативою для тих, хто шукає продукти з низьким вмістом жиру та високим вмістом поживних речовин.

Компанія вже має досвід успішного фінансування. Раніше вона отримала $23 млн для розробки котлет та сосисок з джекфрута, що продаються під брендом Jack & Annie’s. 

Свіжі $5 млн дозволять виробникові розширити присутність на ринку та збільшити обсяги продажів, зокрема через нові партнерства в роздрібній торгівлі та сфері громадського харчування.

Цей новий раунд фінансування очолили існуючі інвестори, такі як InvestEco, Creadev та Grosvenor Food & AgTech. У планах компанії — збільшити продажі через розширення дистрибуції та оптимізацію виробничих процесів. 

CEO компанії Енні Рю відмічає зростання попиту на продукти з високим вмістом клітковини, зокрема на основі джекфрута. Це сприяє подальшому розвитку компанії та залученню нових клієнтів, вважає вона.

Альтернативне м’ясо із джекфрута вже присутнє в понад 6 000 торгових точках у США та Канаді, і тепер виробник планує ще більше розширити свою присутність, пропонуючи нові варіанти продукції, зокрема в сегменті швидкого харчування та заморожених страв.

Нагадаємо, за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося вже чимало компаній – Upton’s Naturals, Karana та, наприклад, угандійська Fiber Foods, яка на відміну від конкурентів зневоднює фрукти, а потім перетворює їх на замінник тваринного м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив наш борщ від російських зазіхань і започаткував зміни у харчуванні...

Створили смарт-камеру, яка вирощує вдома гриби та повідомляє про це на e-mail

FirstBuild стала відомою завдяки концепції новітніх побутових приладів. Серед раніше створених — точна варильна поверхня Paragon і льдогенератор Opal,...

Делікатна страва. Смажений бекон із пшениці хрустить та пахне, як справжнє м’ясо

Головними складниками продукту є в’яжучий компонент Lory Bind на основі пшениці та суміш спецій.У Loryma таке поєднання назвали «ідеально...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься...

“Додали до меню деруни, і вони одразу стали хітом”: як розвивається український стріт-фуд

Формат, який Клопотенко називає стартапом, спрямований на переосмислення та...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його...

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292...

Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має...

Вибір редактора
В продовження теми