Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Український бренд Famberry має цілий перелік суперфудів на основі кизилу, – сублімовані дропси, чай, пастилу, варить із нього соуси до м’яса, варення, компоти та навіть фарширує горіхами і анчоусами.

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту. 

Солодощі не містять цукру, але багаті на вітаміни, що робить їх корисним перекусом для прибічників здорового харчування

У компанії розповідають, термін зберігання продукту сягає цілих 12 місяців, технологія сублімації ягід дозволяє зберігати їх корисні властивості довгий час.

Крім дропсів, компанія виготовляє кизиловий чай — з цукром і без. Завдяки високому вмісту антиоксидантів та кофеїну, чай сприяє підвищенню бадьорості, покращенню концентрації та фізичної витривалості, а також має протизапальні властивості, корисні для шкіри.

Чай з кизилу також може захищати шкіру від шкідливого впливу сонця та покращувати її вигляд.

кизил покращує апетит і зміцнює імунітет

У асортименті Famberry також є кизилові пастили, пюре, соуси до м’яса, варення та компот. З минулого року компанія розширила асортимент, розробляючи нові продукти, як-от кизилове варення без кісточок, маринований кизил, а також кизил, фарширований горіхами, анчоусами та іншими інгредієнтами, ділиться її засновник Сергій Ольшанський. 

У 2022 році Famberry втратило свої виробничі потужності через окупацію, разом із найбільшим в Європі органічним садом кизилу площею 15 гектарів, який залишився на окупованій території. Минулого року компанія збудувала новий завод у Запоріжжі та знову заклала кизиловий сад. 

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200 м²,  низькотемпературні камери зберігання площею 150 м², розраховані на 100 т продукції, середньотемпературна камера на 100 м² та складське приміщення на 1700 м².

Для компенсації нестачі власної сировини Famberry закуповує кизил у фермерів, що дозволяє забезпечувати виробництво продукції та розвивати бізнес навіть в умовах війни.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав як ізраїльська компанія культивує ягоди у лабораторії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.Пророщене, зібране, перероблене на чіпси...

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в...

В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває зовнішнього вигляду, смаку та структури справжньої курячої грудки, але також...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю,...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких –...

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути...

Вибір редактора
В продовження теми