Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Український бренд Famberry має цілий перелік суперфудів на основі кизилу, – сублімовані дропси, чай, пастилу, варить із нього соуси до м’яса, варення, компоти та навіть фарширує горіхами і анчоусами.

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту. 

Солодощі не містять цукру, але багаті на вітаміни, що робить їх корисним перекусом для прибічників здорового харчування

У компанії розповідають, термін зберігання продукту сягає цілих 12 місяців, технологія сублімації ягід дозволяє зберігати їх корисні властивості довгий час.

Крім дропсів, компанія виготовляє кизиловий чай — з цукром і без. Завдяки високому вмісту антиоксидантів та кофеїну, чай сприяє підвищенню бадьорості, покращенню концентрації та фізичної витривалості, а також має протизапальні властивості, корисні для шкіри.

Чай з кизилу також може захищати шкіру від шкідливого впливу сонця та покращувати її вигляд.

кизил покращує апетит і зміцнює імунітет

У асортименті Famberry також є кизилові пастили, пюре, соуси до м’яса, варення та компот. З минулого року компанія розширила асортимент, розробляючи нові продукти, як-от кизилове варення без кісточок, маринований кизил, а також кизил, фарширований горіхами, анчоусами та іншими інгредієнтами, ділиться її засновник Сергій Ольшанський. 

У 2022 році Famberry втратило свої виробничі потужності через окупацію, разом із найбільшим в Європі органічним садом кизилу площею 15 гектарів, який залишився на окупованій території. Минулого року компанія збудувала новий завод у Запоріжжі та знову заклала кизиловий сад. 

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200 м²,  низькотемпературні камери зберігання площею 150 м², розраховані на 100 т продукції, середньотемпературна камера на 100 м² та складське приміщення на 1700 м².

Для компенсації нестачі власної сировини Famberry закуповує кизил у фермерів, що дозволяє забезпечувати виробництво продукції та розвивати бізнес навіть в умовах війни.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав як ізраїльська компанія культивує ягоди у лабораторії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі крильця» із цвітної капусти для барбекю, рамен із грибів і...

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми рецептами тут випікають смачний житній хліб, цільнозернові буханці, булочки та...

Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери запропонували екологічний пакувальний матеріал, який подовжує термін зберігання свіжих огірків.«Одним...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, член аграрного комітету Спілки українських підприємців і...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Бомба-ракета: український сервіс доставки Rocket запрацював в Амстердамі

Нідерланди стали другою серед десятка європейських держав, де Rocket...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм...

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна...

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою...

Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019...

Вибір редактора
В продовження теми