Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Японська компанія Platinum Egg розробила інноваційне куряче яйце, яке може бути безпечним для людей з алергією на яєчний білок.

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових алергій, особливо серед дітей. Хоча більшість дітей з часом переростають цю алергію, деякі люди продовжують страждати від неї й у дорослому віці, що обмежує їхнє споживання яєць та продуктів, що їх містять.

Яйця Platinum Egg створені за допомогою технології редагування геному, що дозволило дослідникам видалити білок, який викликає алергічні реакції — овомукоїд. Цей білок складає приблизно 11% усього білка, що міститься у яєчному білку, і саме він є основним алергеном. 

Завдяки інновації яйця стануть доступними для людей, які раніше не могли їх вживати через алергію

У ході досліджень команда використовувала технологію редагування генів TALENs, що дозволяє точно вирізати або змінювати ДНК у специфічних місцях. TALENs було налаштовано на видалення овомукоїду, після чого яйця перевіряли на наявність будь-яких слідів цього білка. Результати показали, що в яйцях не міститься ані овомукоїду, ані його мутантних варіантів, що свідчить про те, що ці яйця безпечні для вживання. Жодних нових алергенів також не було виявлено.

Дослідження показали, що використання TALENs є безпечнішим порівняно з іншими методами редагування геному, такими як CRISPR, оскільки ймовірність появи небажаних мутацій виявилася значно нижчою. 

Яйця, створені за допомогою цієї технології, не мають ознак генетичних відхилень і не містять шкідливих для здоров’я білків, що відкриває можливість їхнього використання як у харчуванні, так і в медичній сфері, розповідають у компанії.

Наразі компанія Platinum Egg шукає інвесторів для подальшого розвитку своєї технології та виведення продукту на міжнародний ринок. Їх продукти невдовзі можна буде побачити на Future Food Tech у Лондоні. 

До слова, Platinum Egg була заснована у 2019 році та на сьогодні має 35 співробітників, включно з 10 науковцями з докторськими ступенями. Компанія вже залучила інвестиції на суму 500 млн японських єн (приблизно $3,55 млн) і має підтримку від провідних венчурних фондів і стратегічних інвесторів, таких як Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Food & Life Company та Yanmar. Також компанія отримала грантове фінансування від Міністерства сільського господарства Японії на $9 млн.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, які продукти планують представити виробники їжі на найінноваційнішій виставці в Парижі.

Джерела: Future Food Tech London, Platinum Egg

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через місяць після того, як Meatable спільно з Mosa Meat, HollandBIO...

«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.Пророщене, зібране, перероблене на чіпси...

Danone інвестує у повноцінне молоко, яке виробляється в процесі точного бродіння

Завдяки новим виробничим і технологічним потужностям компанія продаватиме молочні аналоги за такою ж ціною, як і традиційні тваринні продукти.Imagindairy...

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр молока в супермаркетах Albert Heijn, Aldi, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo,...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

На відновлення постраждалого від війни бізнесу можна отримати 100 тис. грн

Програму грантової допомоги запустила міжнародна організація Save the Children...

Зірки Голлівуду інвестують у рослинне преміум-м’ясо

Нове фінансування, сума якого не розголошується, спрямують на розширення...

Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки...

Мільярдер та автор книги про нову аграрну революцію збирає $33 млн на клітинне м’ясо

Кошти підуть на фінансування власного портфеля компаній, що займаються...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до...

Вибір редактора
В продовження теми