Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Вчені з NTU Singapore розробили антибактеріальну харчову упаковку, яка змінює колір при псуванні їжі.

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння авокадо, дуріана та джекфрута, що робить її екологічно безпечною та стійкою до мікробних забруднень.

Основою інновації є екстракт із насіння авокадо, який містить катехін та хлорогенову кислоту

Ці сполуки запобігають окисленню та стримують ріст шкідливих бактерій, таких як Staphylococcus aureus, що є причиною харчових отруєнь.

Ключовою особливістю упаковки є її здатність змінювати колір у відповідь на псування продуктів. Як розповідають дослідники, насіння авокадо містить природну сполуку під назвою “персеорагін”, яка реагує на зміни рівня pH. Під час псування, упаковка змінює колір з прозоро-жовтого на темно-коричневий, попереджаючи про небезпечний стан продукту, ще до того, як їжа почне видавати неприємний запах або змінювати вигляд.

Розробка вже показала свою ефективність у випробуваннях на морепродуктах, попереджаючи про псування їжі за два дні до того, як з’являлися явні ознаки зіпсованості.

Ця технологія може значно зменшити кількість харчових відходів та підвищити рівень безпеки продуктів, говорять в NTU.

До слова, упаковка з олією тасманійського перцю значно подовжує зберігання продуктів, а інша інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні запрацював найбільший завод із виробництва замороженої здоби

Інвестиції в проєкт склали 400 мільйонів гривень. Виробничий майданчик BFI придбала у вересні 2024 року, а вже в травні...

Екстрачорний шоколад АВК першим в Україні отримав міжнародну веганську ліцензію V-Label

Екстрачорний шоколад АВК тепер офіційно рекомендовано для людей, які дотримуються рослинної дієти. Варто зазначити, що відповідний сертифікат отримує лише...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і інша лінійка продуктів Organic Valley. Щоб зробити його більш корисним,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Стартап виготовляє зі спіруліни морозиво, йогурти та навіть консерви

Зі спіруліни виготовляють морозиво, йогурти, сир та навіть консерви.Після...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного...

В Україні відкрили перший магазин європейської франшизи Captain Candy

Перша крамничка солодощів у форматі shop-in-shop вже чекає на...

Вибір редактора
В продовження теми