В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Скандинавський стартап MATR Foods відкрив новаторський рецепт, який поєднує п’ять органічних інгредієнтів із данських ферм — овес, колотий горох, люпин, буряк і картоплю — та тисячолітню технологію грибкового бродіння.

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та сприяють захисту довкілля. 

виготовлення “м’яса” інноваційним способом може звільнити до 15% сільськогосподарських земель для природи та біорізноманіття

Продукція MATR Foods вже включає фарш та котлети, які, завдяки технології грибкового бродіння, набувають м’ясоподібної текстури та глибокого, насиченого смаку умамі. 

Компанія використовує класичні ферментаційні процеси, у яких природні грибкові культури з’єднують рослинні інгредієнти та надають їм соковитість та насиченість, характерні для м’ясних продуктів. 

Ця методика є абсолютно природною, не потребує додавання штучних консервантів, важкої обробки чи великої кількості енергії, говорять розробники.

Цього місяця MATR Foods візьме участь у виставці інноваційної їжі Future Food Tech у Лондоні. Очевидно, це допоможе стартапу залучити нових інвесторів та вийти на глобальний ринок.

До слова, MATR Foods була заснована у 2021 році та базується в Копенгагені. За час свого існування вона залучила вже 28 млн євро інвестицій. 

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, які продукти планують представити виробники їжі на найінноваційнішій виставці в Парижі.

Джерела: Future Food Tech London, MATR Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря. Основа морозива – Solein. Це...

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з водою, отримуючи структуру, подібну до горіхового молока.Альтернативне молоко за харчовою...

Клімат-контроль: кожна коробка крекерів видаляє парникові гази з повітря

Крекери виготовляються із вівса з чотирма різними смаками У компанії стверджують, що саме завдяки їхній технології виготовлення та співпраці з...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

В Ізраїлі винайшли, як видаляти цукор у соках та пиві без втрати смаку

Їхня технологія заснована на ультрафільтрації та адсорбції, що дозволяє...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не...

Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси Винний сулугуні...

За прилавок магазину з морозивом поставили ввічливих роботів-кондитерів

Технічно Brown Bana — це скоріше ко-ботична установка, оскільки...

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою...

Вибір редактора
В продовження теми