В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Скандинавський стартап MATR Foods відкрив новаторський рецепт, який поєднує п’ять органічних інгредієнтів із данських ферм — овес, колотий горох, люпин, буряк і картоплю — та тисячолітню технологію грибкового бродіння.

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та сприяють захисту довкілля. 

виготовлення “м’яса” інноваційним способом може звільнити до 15% сільськогосподарських земель для природи та біорізноманіття

Продукція MATR Foods вже включає фарш та котлети, які, завдяки технології грибкового бродіння, набувають м’ясоподібної текстури та глибокого, насиченого смаку умамі. 

Компанія використовує класичні ферментаційні процеси, у яких природні грибкові культури з’єднують рослинні інгредієнти та надають їм соковитість та насиченість, характерні для м’ясних продуктів. 

Ця методика є абсолютно природною, не потребує додавання штучних консервантів, важкої обробки чи великої кількості енергії, говорять розробники.

Цього місяця MATR Foods візьме участь у виставці інноваційної їжі Future Food Tech у Лондоні. Очевидно, це допоможе стартапу залучити нових інвесторів та вийти на глобальний ринок.

До слова, MATR Foods була заснована у 2021 році та базується в Копенгагені. За час свого існування вона залучила вже 28 млн євро інвестицій. 

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, які продукти планують представити виробники їжі на найінноваційнішій виставці в Парижі.

Джерела: Future Food Tech London, MATR Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на Київщині в лютому 2024 року. Попередні потужності засновники підприємства втратили...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного курячого смаку С3307.Кім Петерсон, старший менеджер компанії, повідомила, що «смак»...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив...

Стартап, що вирощує свинину за 4 дні, набрав у команду ветеранів м’ясного ринку

У червні новим генеральним директором Meatable стане ветеран м’ясного...

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Nestl’e запускає продуктову лінійку «Mivina» в преміум-сегменті

Як свідчать результати досліджень споживчих уподобань, тенденції та споживчі...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як...

Вибір редактора
В продовження теми