Естонський стартап створив перше у світі молоко із насіння соняшнику

Естонська компанія Sunfly створила перше у світі молоко з насіння соняшнику з високим вмістом білка.

Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та зниження впливу на довкілля, а також  пропонує унікальний продукт, який не містить жодного з 14 основних алергенів. 

Молоко із соняшнику може стати важливим рішенням для людей з харчовими алергіями, а також для тих, хто шукає рослинні альтернативи тваринним продуктам, говорять у Sunfly.

Компанія використовує у виробництві лише ретельно відібране насіння соняшнику, яке “вирощують на спеціально оброблених полях з дотриманням найкращих агротехнологічних практик”. 

Для створення молока насіння очищують, обсмажують для розкриття природних смакових властивостей, а потім перетворюють на ніжну, багату білком суміш. Такий підхід дозволяє створювати молоко з насиченим горіховим смаком та кремовою текстурою, що підходить навіть для професійного використання в кав’ярнях.

Однією з ключових переваг соняшникового молока є його екологічність. Для виробництва кілограма соняшникового білка потрібно лише 30 кв. м землі, що значно менше, ніж для отримання того ж обсягу білка з яловичини, де необхідно 1300 кв. м. Крім того, виробництво соняшникового молока споживає вдвічі менше води, ніж коров’яче молоко, що робить його не лише здоровішим, але й більш стійким рішенням з погляду збереження водних ресурсів. 

Окрім молока, Sunfly також виробляє соняшникову олію та пасту з насіння соняшнику, які продають на ринку Естонії та Великобританії.

До речі, цього місяця Sunfly представить свої інноваційні продукти на виставці Future Food Tech у Лондоні.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, які продукти планують представити виробники їжі на найінноваційнішій виставці в Парижі.

Джерела: Sunfly, Future Food Tech London

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З мікроводоростей створили веганський чеддер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12

Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12.Одна 28-грамова порція сиру містить...

Спортсмени підсіли на коров’яче молозиво: продажі зростатимуть на 6% щороку

Такі припущення у ході свого дослідження висунула група аналітиків Transparency Market Research (TMR).Молозиво великої рогатої худоби набуває популярності у...

Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий...

Часниковий хліб та авокадо зі згущеним молоком: гігант доставки про топ замовлень у 2023 році

Найнезвичнішими замовленнями цього року поєднання стейка з желе, сиру з гірчицею, згущеного молока з авокадо, морської капусти з соусом...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Британський стартап створив багаторазову пляшку з сировини, яка раніше росла тільки у тропіках

Пляшка для води Bottle Up виготовляється з цукрової тростини,...

Візитівка столиці. Виробник «Київського Сухого Варення» розробив нові продукти — з буряку та гарбузів

Як розповів newfood.ua Ярослав Семенець, який заснував крафтове виробництво...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Українські виробники морозива та соків прямого віджиму випустили інноваційне морозиво

Galicia «яблуко-груша» має приємний фруктовий смак та аромат, який...

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна...

Вибір редактора
В продовження теми