Естонський стартап створив перше у світі молоко із насіння соняшнику

Естонська компанія Sunfly створила перше у світі молоко з насіння соняшнику з високим вмістом білка.

Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та зниження впливу на довкілля, а також  пропонує унікальний продукт, який не містить жодного з 14 основних алергенів. 

Молоко із соняшнику може стати важливим рішенням для людей з харчовими алергіями, а також для тих, хто шукає рослинні альтернативи тваринним продуктам, говорять у Sunfly.

Компанія використовує у виробництві лише ретельно відібране насіння соняшнику, яке “вирощують на спеціально оброблених полях з дотриманням найкращих агротехнологічних практик”. 

Для створення молока насіння очищують, обсмажують для розкриття природних смакових властивостей, а потім перетворюють на ніжну, багату білком суміш. Такий підхід дозволяє створювати молоко з насиченим горіховим смаком та кремовою текстурою, що підходить навіть для професійного використання в кав’ярнях.

Однією з ключових переваг соняшникового молока є його екологічність. Для виробництва кілограма соняшникового білка потрібно лише 30 кв. м землі, що значно менше, ніж для отримання того ж обсягу білка з яловичини, де необхідно 1300 кв. м. Крім того, виробництво соняшникового молока споживає вдвічі менше води, ніж коров’яче молоко, що робить його не лише здоровішим, але й більш стійким рішенням з погляду збереження водних ресурсів. 

Окрім молока, Sunfly також виробляє соняшникову олію та пасту з насіння соняшнику, які продають на ринку Естонії та Великобританії.

До речі, цього місяця Sunfly представить свої інноваційні продукти на виставці Future Food Tech у Лондоні.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, які продукти планують представити виробники їжі на найінноваційнішій виставці в Парижі.

Джерела: Sunfly, Future Food Tech London

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків і п’ятниць у 2019 та 2021 роках відповідно, є ініціативою...

У Львові витримують сир у каві та вині та варять сирні наперстки з квітами

“Сирні мандри” з’явилися у 2012 році. Тоді сироварню заснували два офісних співробітника, які мали досвід роботи у комерції та...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне забезпечення, одноклітинні мікроорганізми та воду для відстеження точки походження майже...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів...

IKEA інвестує мільйони у виробництво морепродуктів із рослин

Загальна сума інвестицій у компанію тепер становить $18 млн. Серед...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне...

Lay’s перетворив свою фірмову картоплю в унікальну горілку до святкового сезону

Відомий своїми картопляними чіпсами бренд Lay’s, котрий належить PepsiCo,...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на...

Вибір редактора
В продовження теми