Задля довіри споживачів: нова фабрика 3D-друку м’яса демонструватиме процес наживо

Виробник альтернативного білка ізраїльська компанія Steakholder Foods оголосила про відкриття своєї першої повномасштабної фабрики, де глядачі зможуть спостерігати за живими демонстраціями 3D-друку рослинного м'яса та риби.

Відвідувачі матимуть змогу побачити кожен етап створення продукту: від початку виробництва до етапу пакування, а також взяти участь у дегустаціях.

За словами генерального директора компанії Аріка Кауфмана, ця фабрика не лише демонструє технологію в дії, але й пропонує можливість побачити майбутнє харчової промисловості. 

На новій фабриці Steakholder Foods встановлені 3D-принтери MX200 та HD144, що друкують рослинними “чорнилами”, щоб відтворити текстури м’яса і риби. 

Технологія Fused Paste Layering, що використовується у принтері MX200, дозволяє з’єднувати рослинні білки та жири для створення м’ясних альтернатив, що нагадують традиційні текстури м’яса. 

Натомість принтер HD144 працює за технологією Drop Location in Space, яка точно розміщує інгредієнти для створення різноманітних текстур морепродуктів, – від ніжного філе до соковитого стейка.

Ця “ручна” демонстрація процесу допоможе зміцнити довіру споживачів до інноваційних продуктів компанії та розширити розуміння її технологічних досягнень у сфері харчових технологій, вважають у компанії.

Крім того, окрім фізичних турів, будуть проводитися віртуальні екскурсії для тих, хто не може відвідати фабрику особисто.

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап завіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше спробувала фініки, коли у 2017 році приїхала навчатися до Нью-Йорка."Це...

На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських виробників та сприятиме інноваціям. У межах програми буде надано орієнтовно 20...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До цього Thrive уже запустила безалкогольне спортивне пиво для спортсменів з...

Корейці створили грушевий сік для зняття похмілля. Продаватимуть в алкомаркетах та аптеках

Продукт Bae Juice — це 100% грушевий сік, який зі слів виробників, полегшує загальні симптоми похмілля, включаючи головний біль,...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті...

Вибір редактора
В продовження теми