Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Австрійський стартап харчових технологій Revo Foods відкрив найбільшу у світі фабрику для 3D-друку продуктів харчування у Відні.

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів з унікальними текстурами та новими функціональними властивостями. 

Ця інноваційна технологія дозволяє поєднувати рослинні білки та жири у складні форми, що імітують соковиті текстури традиційного м’яса або риби.

Першим продуктом, який вийде з нової фабрики, стане філе на основі міцопротеїну — ферментованого мікелію. Це філе буде доступне у супермаркетах з 3 жовтня, а першими його зможуть придбати клієнти у 500 магазинах європейської мережі REWE.

Технологія 3D Structuring дозволяє виробляти до 60 т продуктів на місяць

Цей процес відбувається при низьких температурах і тиску, що дозволяє зберігати більше поживних речовин у кінцевому продукті, на відміну від традиційних методів обробки харчових продуктів.

“Ця технологія працює на індустріальному рівні. Ми можемо створювати абсолютно нові текстури за допомогою простих, але поживних інгредієнтів, як-от міцопротеїн. Це справжній прорив для харчової індустрії”, — зазначив Робін Сімса, генеральний директор Revo Foods.

Основний інгредієнт нового філе — міцопротеїн — вважається одним із найбільш поживних джерел білка, з повним амінокислотним профілем та високою кількістю клітковини. Це також дуже стійкий протеїн, оскільки він вимагає мінімальних ресурсів для вирощування та росте надзвичайно швидко.

Технологія Revo Foods дає можливість створювати персоналізовані продукти, адаптовані під індивідуальні потреби споживачів. 

Компанія вже співпрацює з великими виробниками для розробки нових продуктів, які презентує на початку 2025 року.

Нагадаємо, раніше Revo Foods шукала інвесторів для виробництва інноваційного продукту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вирощена із стовбурових клітин куряча грудка отримала «зелене світло» на продаж у Сінгапурі

Підрозділ GOOD Meat компанії Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, отримав...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners, New Crop Capital та Siddhi Capital. Зокрема, це перший випадок,...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних...

Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш,...

McDonald’s реконструював найбільший ресторан в Україні. Тепер він з ліфтом.

Зазначається, що загальна площа оновленого ресторану сягає 944 кв...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких...

Вибір редактора
В продовження теми