Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Ізраїльський стартап Kinoko-Tech розробив унікальний продукт на основі міцелію, який вирощують на зернових, бобових, горіхах і побічних продуктах харчової промисловості.

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як м’ясу, так і рослинним продуктам, при цьому має текстуру, яка не нагадує традиційне м’ясо. 

Продукт Kinoko-Tech має надзвичайно короткий список інгредієнтів — міцелій та субстрати, зокрема чорні сочевиця, нут, овочеві залишки і спеції, що забезпечують натуральність і високий вміст поживних речовин.

Компанія уже підписала стратегічну угоду з австралійською Metaphor Foods для масштабного виробництва свого білку. Угода дозволить випустити на ринок широкий асортимент продуктів, таких як котлети, ковбаски та протеїнові батончики, які стануть доступними в Австралії у 2025 році. 

Продукти з міцелію від Kinoko-Tech мають багатий смак і текстуру, які нагадують м’ясо, але при цьому є низькообробленими, екологічно чистими та збагачені білком та клітковиною. 

Вони розроблені як для тих, хто шукає альтернативу м’ясу, так і для споживачів, що прагнуть здорового і зручного харчування, пояснює виробник.

Міцелій, який використовує Kinoko-Tech, вирощується на місцевих інгредієнтах, зокрема з побічних продуктів харчової промисловості, таких як овочеві шкірки. Весь процес ферментації є безвідходним, оскільки все, що потрапляє в платформу ферментації, стає частиною кінцевого продукту. 

Це забезпечує не лише мінімальні викиди, але й високий рівень збереження поживних речовин у продуктах, акцентують у компанії.

Стартап також планує розширити свою присутність у Європі після успішного запуску в Австралії.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що рослинне м’ясо зараз продається краще, ніж до пандемії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і точнішим за допомогою розумної кухонної системи, яка може оцінювати загальну...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних рішень на основі даних у харчовому секторі. Увага проєкту зосереджена на...

У сінгапурській лабораторії виростили свинину з антиоксидантами

Сорго надає «м’ясу» природний колір завдяки антоціанам, що містяться в зернах, та збагачує продукт антиоксидантними властивостями.Команда на чолі з...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у роздрібні магазини та заклади громадського харчування у вересні.У компанії заявляють,...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози...

Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та...

Стартап отримав желатин без корів — допомогли мікроби

Традиційно желатин роблять із колагену корів чи свиней. Він...

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив...

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли,...

Вибір редактора
В продовження теми