Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Ізраїльський стартап Kinoko-Tech розробив унікальний продукт на основі міцелію, який вирощують на зернових, бобових, горіхах і побічних продуктах харчової промисловості.

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як м’ясу, так і рослинним продуктам, при цьому має текстуру, яка не нагадує традиційне м’ясо. 

Продукт Kinoko-Tech має надзвичайно короткий список інгредієнтів — міцелій та субстрати, зокрема чорні сочевиця, нут, овочеві залишки і спеції, що забезпечують натуральність і високий вміст поживних речовин.

Компанія уже підписала стратегічну угоду з австралійською Metaphor Foods для масштабного виробництва свого білку. Угода дозволить випустити на ринок широкий асортимент продуктів, таких як котлети, ковбаски та протеїнові батончики, які стануть доступними в Австралії у 2025 році. 

Продукти з міцелію від Kinoko-Tech мають багатий смак і текстуру, які нагадують м’ясо, але при цьому є низькообробленими, екологічно чистими та збагачені білком та клітковиною. 

Вони розроблені як для тих, хто шукає альтернативу м’ясу, так і для споживачів, що прагнуть здорового і зручного харчування, пояснює виробник.

Міцелій, який використовує Kinoko-Tech, вирощується на місцевих інгредієнтах, зокрема з побічних продуктів харчової промисловості, таких як овочеві шкірки. Весь процес ферментації є безвідходним, оскільки все, що потрапляє в платформу ферментації, стає частиною кінцевого продукту. 

Це забезпечує не лише мінімальні викиди, але й високий рівень збереження поживних речовин у продуктах, акцентують у компанії.

Стартап також планує розширити свою присутність у Європі після успішного запуску в Австралії.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що рослинне м’ясо зараз продається краще, ніж до пандемії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса

ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження...

Інноваційна кава з білком та грибами містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо

Нова продукція, яка вийшла під брендом Fermy, включає два продукти: Protein Coffee Enhancer та Protein Matcha Latte.Особливість напоїв полягає...

Китай включив у наступну п’ятирічку лабораторне м’ясо через неймовірний апетит співвітчизників

Будучи орієнтиром для майбутніх розробок, інновацій та розвитку національної економіки, план включає вирощене альтернативним способом м’ясо та «продукти майбутнього»...

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще в 2017 році. З того часу про це майже не...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців...

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з...

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною...

Британський сімейний стартап створив снодійне молоко. Пріоритетний ринок — Азія.

Функціональне молоко містить водний екстракт валеріани, який допомагає розслабитися...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

Вибір редактора
В продовження теми