Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

Wanted Vegan випускає унікальне рослинне сашимі зі смаком лосося — перший продукт такого роду на українському ринку. Сашимі вже стало доповненням до авокадо-тостів, ролів, салатів та інших страв для тих, хто дотримується рослинної дієти.

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. 

Сашимі виготовляється з пшеничного та горохового білка і не містить сої, що робить його доступним для споживачів з різними дієтичними потребами.

Продукт доступний у декількох варіантах: зі смаком копченого лосося, слабосоленого лосося та тунця. Основними інгредієнтами є вода, трегалоза, модифікований крохмаль і рослинні ароматизатори. 

Енергетична цінність становить близько 40 калорій на 100 грамів

Сашимі можна вживати відразу після розморожування. 

“Метою рослинного сашимі є імітація не стільки поживного складу риби, скільки її смакових характеристик”, — зазначають у компанії.

Wanted Vegan був заснований у 2020 році Романом Квашенком, який понад 20 років працював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості. Компанія швидко здобула популярність завдяки смачному рослинному м’ясу. Спочатку асортимент складався з бургерних котлет та нагетсів, а з часом додалися нові продукти: рослинний фарш, котлета по-київськи та навіть рослинне сало.

Цьогоріч Wanted Vegan здійснив перші постачання своєї продукції за кордон, зокрема до Іспанії. “Ми неймовірно пишаємося тим, яке сашимі у нас вийшло, — додав Квашенко. — За виглядом його майже не відрізнити від звичайного, і на смак воно не поступається рибі”.

Нагадаємо, раніше стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинний бекон, який можна смажити на сковорідці.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тунець із сочевиці, крабові палички з водоростей — нові тренди foodtech

Багато хто чув про рослинне м'ясо, але настав час іншої тенденції. На тлі виснаження рибних запасів все частіше фінансування...

Німецькі фармацевти створили реактиви, які дозволять виробляти лабораторне м’ясо у глобальному масштабі

Для новачків сегменту Merck створює реактиви, середовище для вирощування клітин та навчатиме безпосередньо технології виробництва м’яса в лабораторії.За словами...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу  (приблизно 10 тис. грн), і скоріше...

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі суму інвестицій в секторі культивованого м’яса. Раунд серії B за...

Хумус із квасолі та снеки з гороху: український шеф-кухар запустив новий бренд автентичної їжі

Продукцію виготовляють із локальних інгредієнтів, серед яких ключову роль відіграють традиційні українські бобові культури.  У листопаді асортимент розшириться: очікуються приправи...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Може вас зацікавити

Французький стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний...

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у...

Вибір редактора
В продовження теми