Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

Wanted Vegan випускає унікальне рослинне сашимі зі смаком лосося — перший продукт такого роду на українському ринку. Сашимі вже стало доповненням до авокадо-тостів, ролів, салатів та інших страв для тих, хто дотримується рослинної дієти.

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. 

Сашимі виготовляється з пшеничного та горохового білка і не містить сої, що робить його доступним для споживачів з різними дієтичними потребами.

Продукт доступний у декількох варіантах: зі смаком копченого лосося, слабосоленого лосося та тунця. Основними інгредієнтами є вода, трегалоза, модифікований крохмаль і рослинні ароматизатори. 

Енергетична цінність становить близько 40 калорій на 100 грамів

Сашимі можна вживати відразу після розморожування. 

“Метою рослинного сашимі є імітація не стільки поживного складу риби, скільки її смакових характеристик”, — зазначають у компанії.

Wanted Vegan був заснований у 2020 році Романом Квашенком, який понад 20 років працював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості. Компанія швидко здобула популярність завдяки смачному рослинному м’ясу. Спочатку асортимент складався з бургерних котлет та нагетсів, а з часом додалися нові продукти: рослинний фарш, котлета по-київськи та навіть рослинне сало.

Цьогоріч Wanted Vegan здійснив перші постачання своєї продукції за кордон, зокрема до Іспанії. “Ми неймовірно пишаємося тим, яке сашимі у нас вийшло, — додав Квашенко. — За виглядом його майже не відрізнити від звичайного, і на смак воно не поступається рибі”.

Нагадаємо, раніше стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинний бекон, який можна смажити на сковорідці.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Що таке рослинне молоко? Як його вибрати? ТОП кращих замінників молока на рослинній основі

Що таке рослинне молоко? Рослинне молоко – це напій, який сильно нагадує тваринне молоко. Головна відмінність рослинного молока від тваринного...

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а...

71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів

Такими результатами «першого у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів прецизійного бродіння» поділився берлінський стартап Formo.Formo проводив широкомасштабне...

Український фудтех-стартап створив веганські страви, що готуються за 10 хвилин

SUSHKA, український виробник здорової їжі швидкого приготування, запустив лінійку здорових веганських страв, які готуються за 10 хвилин. Як розповідають у...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке...

Італійські шеф-кухарі створили преміум-корм для людей. У кубиках.

«Наші кубики — на 100% справжня їжа. Смак і...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy...

Вибір редактора
В продовження теми