Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

Wanted Vegan випускає унікальне рослинне сашимі зі смаком лосося — перший продукт такого роду на українському ринку. Сашимі вже стало доповненням до авокадо-тостів, ролів, салатів та інших страв для тих, хто дотримується рослинної дієти.

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. 

Сашимі виготовляється з пшеничного та горохового білка і не містить сої, що робить його доступним для споживачів з різними дієтичними потребами.

Продукт доступний у декількох варіантах: зі смаком копченого лосося, слабосоленого лосося та тунця. Основними інгредієнтами є вода, трегалоза, модифікований крохмаль і рослинні ароматизатори. 

Енергетична цінність становить близько 40 калорій на 100 грамів

Сашимі можна вживати відразу після розморожування. 

“Метою рослинного сашимі є імітація не стільки поживного складу риби, скільки її смакових характеристик”, — зазначають у компанії.

Wanted Vegan був заснований у 2020 році Романом Квашенком, який понад 20 років працював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості. Компанія швидко здобула популярність завдяки смачному рослинному м’ясу. Спочатку асортимент складався з бургерних котлет та нагетсів, а з часом додалися нові продукти: рослинний фарш, котлета по-київськи та навіть рослинне сало.

Цьогоріч Wanted Vegan здійснив перші постачання своєї продукції за кордон, зокрема до Іспанії. “Ми неймовірно пишаємося тим, яке сашимі у нас вийшло, — додав Квашенко. — За виглядом його майже не відрізнити від звичайного, і на смак воно не поступається рибі”.

Нагадаємо, раніше стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинний бекон, який можна смажити на сковорідці.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльська інновація знизить вартість лабораторного м’яса в рази — до $13 за кіло.

Ця технологія стала значним проривом на тлі занепокоєнь щодо низької ефективності наявних методів виробництва, які стримують масштабування альтернативного м’яса.Зокрема,...

Стартап екс-чемпіона Формули-1 по випуску екологічних шоколадок отримав мільйони венчурних інвестицій

Раунд очолила люксембурзька компанія DLF Venture. У фінансуванні взяли участь інвестори харчових технологій Five Seasons Ventures та DX Ventures,...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і...

Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до «неможливих» $2 млрд

Останнє вливання капіталу підняло загальний обсяг фінансування «неможливих» до майже $2 млрд з моменту заснування у 2011 році.Свіжі кошти...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського,...

Топова стрімерка та коришній керівник Kellogg створили унікальне печиво для геймерів

Дарсі Макен понад 10 років працювала в Kellogg, де...

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і...

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці»...

Лідери ринку виростили в лабораторії корм для котів, який робить їх розумнішими

У новому кормі виробники поєднали культивований червоний морський люціан...

Вибір редактора
В продовження теми