Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

Стартап у сфері харчових технологій Hailia та рибна компанія Hätälä спільно перероблятимуть відходи лосося на нові продукти для сектору громадського харчування.

Співпраця спрямована на підвищення стійкості в рибопереробній промисловості, враховуючи зростання попиту на різноманітні джерела білка, включно з морепродуктами.

Технологія Hailia дозволяє перетворювати залишки риби після філеювання, зокрема плавці, голови та кістки, на сировину, готову для подальшого використання.

Це відкриває нові можливості для рибної промисловості, яка зіштовхується зі зменшенням квот на вилов риби та посиленням екологічних вимог. Продукти з відходів лосося за текстурою будуть схожі на варене рибне філе і можуть використовуватися в різних стравах — від соусів для пасти до салатів і сендвічів.

«Завдяки інноваційній технології Hailia більша частина риби може бути використана для створення поживних і високоякісних морепродуктів. Ми прагнемо до сталого розвитку не лише на нашому підприємстві, але й у всій індустрії аквакультури», — зазначив Вейкко Лейнонен, генеральний директор Hätälä.

Фінський стартап Hailia раніше фокусувався на переробці відходів дрібних пелагічних риб, але тепер розробляє свою технологію для використання у галузі лососевих та інших білих риб. 

За словами Петрі Тіккали, менеджера з продажів Hätälä, продукти, створені з відходів лосося, підходять для багатьох страв і є особливо зручними для закладів громадського харчування завдяки своїй готовності до використання без додаткової обробки.

Нагадаємо, раніше вчені взялися надрукувати рибу без кісток

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корейський стартап, що вирощує яловичину на морських водоростях, отримав мільйонні інвестиції

Заснований у 2019 році, стартап заявив, що до кінця десятиліття зможе виробляти культивований стейк по 90 грн за кілограм.Крім...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження. Зараз він набуває популярності в США завдяки тому ж молочному...

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в...

Mitsubishi вклала мільйони у японські «диво-чіпси» з пророщеної сої

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil & Fat і Kagoshima Bank.Разом з останнім грошовим вливанням загальний...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Ні риба, ні м’ясо: рослинні бургери з’являться в McDonald’s

Рішення McDonald's цілком логічне, адже конкуренти активно включають штучне...

Понад 90% ресторанів чекає автоматизація та експерименти з меню

З приходом пандемії споживачі понад усе почали цінувати безпеку,...

Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок...

Вибір редактора
В продовження теми