Замінить 100 млн пакетів: В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

Стартап Pioneer Notpla, який спеціалізується на виробництві упаковки з водоростей, отримав 24 млн євро у рамках раунду інвестицій серії A+.

Отримані кошти допоможуть компанії розширити виробничі потужності, збільшити асортимент продукції, що не містить пластику, та зміцнити позиції на ринку, зокрема шляхом експансії у США.

З моменту заснування у 2014 році Notpla вдалося замінити 16 мільйонів одиниць одноразового пластику своїми екологічними рішеннями 

Компанія планує значно збільшити цей показник і досягти виготовлення понад 100 мільйонів одиниць на рік протягом наступних двох років. Їхні матеріали є повністю компостованими та не містять пластику, що вже привернуло увагу багатьох європейських ринків.

Основним компонентом упаковки Notpla є водорості, що є відновлюваним ресурсом. Використання водоростей у виробництві упаковки дозволяє зменшити залежність від одноразового пластику та скоротити обсяги шкідливих викидів у довкілля. Крім того, продукція компанії відповідає вимогам Директиви ЄС щодо одноразових пластикових виробів (SUPD), що підтверджує її екологічну чистоту.

Співзасновники Notpla Родріго Гарсія Гонсалес та П’єр Пасліє зазначають, що нові інвестиції дозволять компанії продовжувати інновації у сфері стійких матеріалів і суттєво прискорять їхній вихід на нові ринки.

Нагадаємо, раніше була створена інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий попит на страви, які можна швидко приготувати.Згідно нещодавніх підрахунків аналітиків...

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та текстури м'яких шоколадних виробів, забезпечуючи при цьому економічну вигоду.Какао-масло традиційно...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Верблюже молоко посуне позиції коров’ячого і навіть рослинного. Воно дуже корисне, хоча і дороге

Обсяг продажів молока на цей час оцінюється в $1,34 млрд. Очікується, що до 2032 року цей показник зростатиме на...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український...

Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124...

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула...

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5...

Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий...

Вибір редактора
В продовження теми