Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

У Північній Кароліні (США) готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва культивованого м’яса Believer Meats.

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку. 

Очікується, що завод запрацює на початку 2025 року

Наразі компанія активно працює над зниженням витрат на виробництво культивованого м’яса. 

Виробництво цього м’яса потребує великих ресурсів, але Believer Meats у співпраці з німецькою інженерною компанією GEA прагне оптимізувати технологічні процеси та знизити витрати. Основна увага приділяється вдосконаленню біореакторів, систем перфузії та технологій реювенації живильного середовища, що дозволить суттєво зменшити використання води, енергії та ресурсів.

Однією з ключових технологій, яку впроваджують Believer Meats, є метод тангенціальної фільтрації потоку (TFF), що дає змогу безперервно вирощувати культивовані клітини м’яса. 

В експерименті, проведеному спільно з дослідниками Єврейського університету в Єрусалимі, використання цієї технології дозволило отримати 130 мільярдів клітин на літр, з виходом 43% ваги біомаси. 

Це суттєво знижує витрати на виробництво та дозволяє досягти собівартості $13 за кілограм культивованого м’яса, що наближається до вартості органічної курятини.

Надалі Believer Meats планує ще більше знизити собівартість своєї продукції та зробити її конкурентоспроможною з традиційним м’ясом.

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Фуа-гра із цвілі, грибів та сої: світові компанії створюють інноваційні рецепти делікатесу

Фуа-гра є суперечливим і розкішним кулінарним виробом, виготовленим із печінки гусей або качок, які піддавалися надмірному вигодовуванню шляхом введення...

Делікатна страва. Смажений бекон із пшениці хрустить та пахне, як справжнє м’ясо

Головними складниками продукту є в’яжучий компонент Lory Bind на основі пшениці та суміш спецій.У Loryma таке поєднання назвали «ідеально...

Готовність №1. ТОП-3 нових трендів на ринку їжі від Наталії Шмігельскої

Україна активно долучається до глобальних трендів, і вже зараз кілька компаній заявили про вихід на ринок з інноваційними замінниками...

Рок-музикант Брайан Адамс став співзасновником стартапу, що робить молоко з вівсом та травами

Компанія пропонує Moodrink — замінник молока на основі трав та вівса, який можна використовувати для випічки, приготування їжі, кави...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід...

На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat...

Вчені виростили м’ясо на каркасі зі спаржі — прототип точно імітує звичайну свинину

Розробка прототипу була частиною дослідження, спрямованого на розширення використання...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів...

Вибір редактора
В продовження теми