Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

У Північній Кароліні (США) готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва культивованого м’яса Believer Meats.

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку. 

Очікується, що завод запрацює на початку 2025 року

Наразі компанія активно працює над зниженням витрат на виробництво культивованого м’яса. 

Виробництво цього м’яса потребує великих ресурсів, але Believer Meats у співпраці з німецькою інженерною компанією GEA прагне оптимізувати технологічні процеси та знизити витрати. Основна увага приділяється вдосконаленню біореакторів, систем перфузії та технологій реювенації живильного середовища, що дозволить суттєво зменшити використання води, енергії та ресурсів.

Однією з ключових технологій, яку впроваджують Believer Meats, є метод тангенціальної фільтрації потоку (TFF), що дає змогу безперервно вирощувати культивовані клітини м’яса. 

В експерименті, проведеному спільно з дослідниками Єврейського університету в Єрусалимі, використання цієї технології дозволило отримати 130 мільярдів клітин на літр, з виходом 43% ваги біомаси. 

Це суттєво знижує витрати на виробництво та дозволяє досягти собівартості $13 за кілограм культивованого м’яса, що наближається до вартості органічної курятини.

Надалі Believer Meats планує ще більше знизити собівартість своєї продукції та зробити її конкурентоспроможною з традиційним м’ясом.

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці вивели на ринок преміальний сорт меду, який вбиває збудників тифу та загоює рани

Запущена The True Honey Co пропозиція Rare Harveast містить 2050 мг метилгоксаль (MGO). MGO – це інгредієнт меду манука,...

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських продуктових рітейлерів. Gotland отримує товари з терміном придатності, що закінчується,...

$200 млн в майбутнє. Microsoft вкладаєтьcя у виробництво штучних яєць та м’яса.

Інвестиції будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду та стимулювання досліджень і розробок.Новий раунд фінансування Eat Just очолило...

Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії, а саме Solein, його ще називають «повітряний білок». Це доводить...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Вчені виростять у лабораторії персики, вишні та яблука. Без дерев

Випробування стартували з клітин чорниці, яблук, вишні, фейхоа, персиків,...

Венчурні інвестори вкладають мільйони у створення молекулярної кави, сиру та віскі

Таким чином, обсяг фінансування Compound Foods від старту діяльності...

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його...

Інгредієнт борщу допомагає спортсменам та полегшує перебіг хвороби легень

Про це свідчить 12-тижневе дослідження, проведене в Королівській лікарні...

Вибір редактора
В продовження теми