Український бренд ліпить пельмені з м’ясом із буряку та ламінарії

Український виробник рослинної їжі Meet Not Meat виготовляє сосиски, шніцелі, пельмені та котлети з простих інгредієнтів – гороху, сої, ламінарії, олії та буряку.

“Ми розклали м’ясо на компоненти та заново зібрали, використовуючи рослинні аналоги”, – йдеться на сайті бренду.

Основними інгредієнтами продуктів Meet Not Meat є гороховий та соєвий білок, вода, пшеничний білок, соняшникова та кокосова олії, а також морські водорості, зокрема ламінарія. Вона багата на йод, натрій, магній, фосфор та вітаміни A, D, E і групи B. 

Також у складі продуктів містяться солі альгінової кислоти, ламінарин, маніт, клітковина, амінокислоти, спеції, крохмаль і дріжджовий екстракт для додаткового смаку. 

Червоний колір сосискам та котлетам надають буряк та рис

Котлети Meet Not Meat містять 18 г білка в одній порції, що прирівнюється до кількості білка у звичайній м’ясній котлеті. При цьому у рослинних продуктах відсутні антибіотики, холестерин, гормони та паразити, що робить їх більш здоровою альтернативою тваринному м’ясу, акцентують у Meet Not Meat.

Рецептура рослинних замінників варіюється залежно від продукту. Наприклад, зі складу кебабу прибрали пшеничний білок, знайшовши ідеальне рішення на основі лише соєвого білка, що є плюсом для певних дієт.

“Всі тренди вказують на те, що до 2050 року м’ясна промисловість стане застарілою, варварською і нездоровою практикою. Вже зараз в Америці за останні п’ять років попит на рослинні продукти виріс на 257%, а третина американців практикують дні без м’яса для піклування про своє здоров’я”, – зазначають у Meet Not Meat.

Продукцію Meet Not Meat можна знайти у таких великих мережах як Сільпо, Мега Маркет та спеціалізованих магазинах, таких як Food Factor і Пан Веган. А із фаршу компанії уже виготовляють пельмені, мітболи та бургери.

Нагадаємо, згідно з останнім дослідженням, рослинне м’ясо зараз продається краще, ніж до пандемії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Курячі крильця з рослинними кістками та шкірою отримали $4 млн й виходять у ресторани

Посеред інших компаній у раунді взяла участь Nestle.Sundial Foods розробляє альтернативу курячим крильцям, які містять шкіру, м'ясо та кістки...

Веганська баранина потрапила в мішленівські ресторани та кращі стейк-хауси Європи

Розроблені харчовою технологічною компанією Redefine Meat, рослинні стейки подають у елітних ресторанах Німеччини, Нідерландів та Ізраїлю, а також у...

Що таке рослинне молоко? Як його вибрати? ТОП кращих замінників молока на рослинній основі

Що таке рослинне молоко? Рослинне молоко – це напій, який сильно нагадує тваринне молоко. Головна відмінність рослинного молока від тваринного...

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods – це дані. У пошуках ідеального рецепта штучний інтелект враховує можливості...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх...

Вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо

До такого висновку дійшли в Університеті Путра в Малайзії. Дослідники...

Кавовий гігант випускатиме мед, створений бджолами, які й запилюють каву

Лінійка під назвою Nespresso Bloom включає продукти на основі...

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів...

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене...

Вибір редактора
В продовження теми