Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Австралійський виробник рослинного м’яса v2food та нідерландська біотехнологічна компанія Lgem об’єднали зусилля для покращення привабливості рослинних продуктів.

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей під назвою RepliHue, який замінює синтетичні добавки, зокрема гему, та імітує природний вигляд крові у процесі приготування м’яса.

Інноваційний інгредієнт дозволяє рослинному м’ясу набувати різних відтінків рожевого та коричневого під час термічної обробки, що допомагає переконати скептиків у реалістичності таких продуктів. 

Компанія v2food зазначила, що візуальні ознаки приготування є дуже важливими для споживачів, які вагаються перейти на рослинні альтернативи.

Для того, щоб масштабувати виробництво червоних мікроводоростей до промислових масштабів, v2food звернулася до AlgaeHUB від Lgem. Експерти з культивації водоростей оптимізували процес, що дозволило виробляти RepliHue у великих обсягах. Завдяки цій співпраці компанії планують зробити рослинні продукти більш привабливими для широкого кола споживачів та сприяти зміні харчових звичок на користь екологічно стійких рішень.

Перше офіційне застосування інгредієнта було презентовано на заході SXSW у Сіднеї у жовтні 2023 року. Після успішних випробувань планується будівництво виробничого підприємства в Австралії, де інгредієнт буде використовуватися у виробництві рослинного м’яса v2food.

Нагадаємо, раніше велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому. А до цього дистриб’ютор Beyond Meat в Україні розповів про те, як рослинне м’ясо рятує світ.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій Інновація є дуже доречною на тлі попереджень вчених зниження врожаїв та...

Виробник вівсяного молока, в якого вклалися Опра Уїнфрі і Джей Зі, програв суд за бренд

Oatly звернулася до суду з вимогою заборонити Glebe Farm використовувати свою торгову марку, адже та надто схожа на його...

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів, наприклад з апельсинів, від яких відмовилися супермаркети, оскільки вони не...

Uber купує алкогольний стартап в 15 разів дорожче за його реальну вартість

Drizly буде інтегрований з додатком Uber Eats, але компанія обіцяє зберегти і окремий додаток Drizly.Зараз доставка алкоголю Drizly доступна...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods,...

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його...

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива —...

Вибір редактора
В продовження теми