Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Попри нещодавнє зниження продажів рослинного м'яса, обсяги реалізації залишаються вищими за доковідний рівень. Про це свідчать дані звіту «Поточний стан альтернатив м’ясу», підготованого аналітиками Circana.

Хоча у 2023 році продажі веганського м’яса та морепродуктів скоротилися на 12% через зростання виробничих витрат і побоювання споживачів щодо надмірної обробки продуктів, ринок усе ще демонструє позитивну динаміку порівняно з попередніми роками. 

За даними аналітичної компанії Circana, минулого року загальна вартість продажів рослинного м’яса склала $1,1 млрд, у той час, як у 2019 році цей показник становив $856 млн.

Хоча частка ринку рослинного м’яса дещо скоротилася за останні роки, продажі заморожених продуктів на основі рослинного м’яса залишаються найбільш стабільними. У замороженому сегменті продажі зменшилися лише на 6%, тоді як охолоджене рослинне м’ясо зазнало більшого падіння – на 17%. Цей факт підкреслює, що заморожені продукти на основі рослинного м’яса є більш популярними серед споживачів.

Водночас деякі бренди продовжують показувати зростання. Наприклад, Beyond Meat збільшила свої продажі на $10 млн завдяки покращенню сприйняття свого продукту як менш обробленого. Інші компанії, як-от Meati, також продемонстрували позитивні результати, завдяки натуральним інгредієнтам у своїй продукції.

ціна рослинного м’яса залишається значно вищою за традиційне

Різниця у вартості складає близько $9 за кілограм, що значно впливає на рішення споживачів купувати альтернативи. Попри це, такі продукти, як рослинні курячі котлети та індичі бургери, показали певне зниження цін, що сприяло збільшенню обсягів продажів.

Загалом виробники рослинного м’яса бачать можливості у нових продуктах і трендах. Інновації, що зосереджені на покращенні смаку, зручності та якості продуктів, можуть допомогти залучити нових покупців та втримати вже наявних, вважають виробники.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних альт-м’ясними компаніями для зв’язування інгредієнтів у бажані волокнисті форми, технологія...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся проєкт UP4HEALTH, що фінансується ЄС. Мануель Роман, тимчасовий координатор проєкту говорить,...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків і води, які імітують відчуття жиру та соковитості під час...

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх, в тому числі літніх людей, коли м’язова маса зменшується, і...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Швейцарський гігант замінив легендарні кавові капсули кульками з водоростей

Migros представив інноваційну систему приготування кави CoffeeB.Нова кавоварка, на...

Pepsi вперше випустила лімітовану серію фірмових пончиків

Бокс включає в себе унікальний пончик Pepsi ColaCream Donut...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

На відходах деревини вчені виростили їжу австралійських аборигенів

До комерційного виробництва цього альтернативного джерела білку ще далеко,...

Вибір редактора
В продовження теми