Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Майстерня пастили Oda Smakot у Рівному перетворила виготовлення пастили на мистецтво. З фруктової основи створюють унікальні продукти та навіть малюють картини.

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у 2018 році, а тепер і навчає це робити інших.

За місяць Oda Smakot переробляє близько 500 кг фруктів та ягід

Ласощі готуються у власному приміщенні, де останні 4 роки крім Тетяни працює ще команда помічниць.

Асортимент майстерні дуже різноманітний. Тут готують 15 смаків фруктової пастили, 5 варіантів пастили на основі йогурту під назвою «Йогуртасики», а також 9 видів курячих джерків – високобілкових снеків на основі курячого м’яса. 

Тетяна розповідає, що «Йогуртасики» – це насправді пастила зі 100% йогурту з додаванням фруктових наповнювачів, – горішків і полуниці.

Також вона додає, що у складі стандартної фруктової пастили завжди є яблуко, банан як природний підсолоджувач і ягода. Таким чином навіть з кислої смородини можна отримати смачну пастилу.

Засновниця говорить, що виробництво пастили вимагає не лише знань, але й досвіду. Тетяна самостійно розробляє технологію обробки фруктів і ягід, аби мати можливість виготовляти пастилу протягом усього року.

Однак є продукти, які Oda Smakot сушить тільки в сезон, наприклад, полуницю. Тому полунична пастила доступна обмежений час – в сезон збору полуниці. Готовий продукт може зберігатися цілий рік.

Окрім пастили, Oda Smakot виготовляє фріпси з кавуна. Це – сушені скибочки цієї ягоди. Хоча процес сушіння кавуна доволі трудомісткий через його водянисту структуру, зазначила засновниця виробництва.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

В Ізраїлі надрукували найбільший лабораторний стейк — зі справжнього м’яса та жиру

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Mea Tech 3D надрукував стейк вагою 104 гр зі справжніх м’язових та жирових тканин, без...

Смажені цвіркуни під соусом теріякі: споживчий психолог заохочує їсти комах

Одні з небагатьох комах, які Чаттерджі звик їсти на обід, — це прямокрилі.«Якщо їх підсмажити і додати трохи теріякі,...

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для досліджень, виробництва та офіс на 35 співробітників. Завод включає в себе...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий...

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s,...

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа...

Вибір редактора
В продовження теми