Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Майстерня пастили Oda Smakot у Рівному перетворила виготовлення пастили на мистецтво. З фруктової основи створюють унікальні продукти та навіть малюють картини.

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у 2018 році, а тепер і навчає це робити інших.

За місяць Oda Smakot переробляє близько 500 кг фруктів та ягід

Ласощі готуються у власному приміщенні, де останні 4 роки крім Тетяни працює ще команда помічниць.

Асортимент майстерні дуже різноманітний. Тут готують 15 смаків фруктової пастили, 5 варіантів пастили на основі йогурту під назвою «Йогуртасики», а також 9 видів курячих джерків – високобілкових снеків на основі курячого м’яса. 

Тетяна розповідає, що «Йогуртасики» – це насправді пастила зі 100% йогурту з додаванням фруктових наповнювачів, – горішків і полуниці.

Також вона додає, що у складі стандартної фруктової пастили завжди є яблуко, банан як природний підсолоджувач і ягода. Таким чином навіть з кислої смородини можна отримати смачну пастилу.

Засновниця говорить, що виробництво пастили вимагає не лише знань, але й досвіду. Тетяна самостійно розробляє технологію обробки фруктів і ягід, аби мати можливість виготовляти пастилу протягом усього року.

Однак є продукти, які Oda Smakot сушить тільки в сезон, наприклад, полуницю. Тому полунична пастила доступна обмежений час – в сезон збору полуниці. Готовий продукт може зберігатися цілий рік.

Окрім пастили, Oda Smakot виготовляє фріпси з кавуна. Це – сушені скибочки цієї ягоди. Хоча процес сушіння кавуна доволі трудомісткий через його водянисту структуру, зазначила засновниця виробництва.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів до створення кінцевого продукту — порошку сироваткового протеїну. Продукт виготовляється ферментерах...

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але чудова можливість зробити ривок для продукту, який уже встиг отримати...

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для виробництва продуктів нетваринного походження.Група висловила свій намір вийти на ринок,...

Що їсти взимку: найкорисніші страви та продукти на сезон

Зимове харчування: що їсти дітям та дорослимТеплий суп. Одна з найзручніших зимових страв для організму. Але уникайте супів...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Будьмо! «Ідеальному кандидату» заплатять $40 тис. за відвідування пабів

Нещодавно Рада округу Лінкольншир опублікувала список вакансій для розвитку...

Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші

Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Вибір редактора
В продовження теми