Слава моху: у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох — сприяє зниженню ваги

Морський мох може стати наступним суперпродуктом, який швидко завойовує популярність завдяки своїм численним перевагам для здоров'я.

spot_img

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики. 

Морський мох відзначається високою поживною цінністю і здатністю позитивно впливати на здоров’я

Однією з причин зростання популярності морського моху стала поява у 2023 році “Skin Glaze” смузі, який підтримує відома зірка Гейлі Бібер. 

Смузі вартістю $20 містив саме морський мох і швидко привернув увагу до цього інгредієнта як до нового суперфуду. Він має здатність підтримувати здоров’я серця, кишківника, імунної системи, очищувати шкіру, а також допомагати у втраті ваги.

Морський мох багатий на мінерали, такі як магній, йод, залізо, фолат і кальцій, а також на вітаміни. Він є низькокалорійним, має високий вміст клітковини і є чудовим джерелом пробіотиків. 

Крім того, цей продукт відзначається високим вмістом йоду, що сприяє нормальній функції щитоподібної залози, особливо у тих, хто страждає на захворювання, пов’язані з метаболізмом, як-от діабет 2-го типу.

Після успіху смузі морський мох почав з’являтися у морозиві та джемах

А відомий інвестор Марк Кьюбан нещодавно підтримав стартап, який виготовляє жувальні цукерки з цього інгредієнта. 

Водночас глибинних наукових досліджень впливу вживання морського моху на здоров’я людини поки що небагато. Деякі дослідження на тваринах показали, що морський мох може мати імуномодулювальні та протизапальні властивості, а також проявляти антиракові ефекти. Інші дослідження вивчають загальний вплив морських водоростей на рівень глюкози в крові, артеріальний тиск і функції щитоподібної залози.

Споживати моху радять не більше однієї-двох столових ложок на день, що становить приблизно 1000 міліграмів – аби не перенаситити організм йодом.

Нагадаємо, найменший у світі овоч претендує на звання наступного суперфуда для схуднення.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити процес отримання культивованого м’яса.Нова технологія дозволяє здійснювати чіткий контроль під...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік. Площа нового...

Розробники створили інноваційні продукти зі складових, які використовувалися в аюрведі

Веганські суміші Toodaloo не містять ГМО, глютену, молочних продуктів, рафінованого цукру та пальмової олії.«Я хотіла, щоб кожен смак відповідав...

$200 млн в майбутнє. Microsoft вкладаєтьcя у виробництво штучних яєць та м’яса.

Інвестиції будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду та стимулювання досліджень і розробок.Новий раунд фінансування Eat Just очолило...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

«Чорні кухні»: Ресторатор Дмитро Борисов про те, як галузь пристосовується до локдаунів

«Сподіваюся, що до кінця року ми побудуємо повноцінну IT-інфраструктуру,...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато...

Вибір редактора
В продовження теми