Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

До 2030 року світовий ринок рослинної молочної продукції подвоїться і сягне $26 млрд. Про це свідчать дані нового звіту Eatable Adventures під назвою "Майбутнє молочної промисловості".

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6 млрд, і за прогнозами, він зростатиме зі швидкістю майже 11% щорічно.

до кінця десятиліття цей сегмент сягне $26 млрд

Це зростання пов’язане із суттєвими змінами у поведінці споживачів, технологічними інноваціями та акцентом на стійкому розвитку, пояснюють аналітики.

Все більше людей обирають рослинні альтернативи через турботу про своє здоров’я, бажання зменшити споживання продуктів тваринного походження, а також через етичні та екологічні міркування. 

Розширенню ринку рослинної молочної продукції також сприяє технологічний прогрес. Завдяки новітнім розробкам у сфері харчових технологій, виробники створюють продукти, які за смаковими та поживними властивостями наближаються до традиційних молочних продуктів – соєве, вівсяне, кокосове, мигдальне та навіть молоко із мікробів. З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, стартапи розробляють морозиво із мікроводоростей, молоко у вигляді пластів паперу.

До того ж багато країн впроваджують політики, спрямовані на зниження викидів вуглецю та підтримку сталого виробництва, що створює сприятливі умови для розвитку ринку рослинних продуктів. 

Аналітики наголошують, що інвестиції в рослинний сектор досягли піка у 2020-2021 роках, а у наступні два роки вони знизилися на 90%. Проте категорія рослинної молочної продукції вже досягла певної зрілості, і зараз увага зосереджена на покращенні технологій та якості продуктів, зокрема їх харчових властивостей і смакових характеристик.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.Для...

Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у якому використовуються вуглекислий газ, кисень і водень для вирощування дріжджів...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і...

Стартап створив напої зі спіруліни, що сприяють бадьорості та виводять токсини

Низькокалорійний напій виготовлений з натуральних інгредієнтів і не містить кофеїну.Він насичений поживними речовинами та еквівалентний за їх вмістом здоровим...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко...

Інвестори вкладають $0,2 млрд у м’ясо з «пробірки» — завод збудують у Перській затоці

Зараз Eat Just культивує курятину на потужностях в Сінгапурі...

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і...

На створення переробного підприємства можна отримати від уряду 8 млн грн

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, складе до 8...

Вибір редактора
В продовження теми