Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

До 2030 року світовий ринок рослинної молочної продукції подвоїться і сягне $26 млрд. Про це свідчать дані нового звіту Eatable Adventures під назвою "Майбутнє молочної промисловості".

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6 млрд, і за прогнозами, він зростатиме зі швидкістю майже 11% щорічно.

до кінця десятиліття цей сегмент сягне $26 млрд

Це зростання пов’язане із суттєвими змінами у поведінці споживачів, технологічними інноваціями та акцентом на стійкому розвитку, пояснюють аналітики.

Все більше людей обирають рослинні альтернативи через турботу про своє здоров’я, бажання зменшити споживання продуктів тваринного походження, а також через етичні та екологічні міркування. 

Розширенню ринку рослинної молочної продукції також сприяє технологічний прогрес. Завдяки новітнім розробкам у сфері харчових технологій, виробники створюють продукти, які за смаковими та поживними властивостями наближаються до традиційних молочних продуктів – соєве, вівсяне, кокосове, мигдальне та навіть молоко із мікробів. З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, стартапи розробляють морозиво із мікроводоростей, молоко у вигляді пластів паперу.

До того ж багато країн впроваджують політики, спрямовані на зниження викидів вуглецю та підтримку сталого виробництва, що створює сприятливі умови для розвитку ринку рослинних продуктів. 

Аналітики наголошують, що інвестиції в рослинний сектор досягли піка у 2020-2021 роках, а у наступні два роки вони знизилися на 90%. Проте категорія рослинної молочної продукції вже досягла певної зрілості, і зараз увага зосереджена на покращенні технологій та якості продуктів, зокрема їх харчових властивостей і смакових характеристик.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних...

Розробник веганського меду з квітковим пилком отримав $1 млн на просування

Vegan Un-Honey виготовлений з натуральних рослинних інгредієнтів та збагачений органічним квітковим пилком. Розробники називають його справжнім суперпродуктом.«Наша модель повністю...

Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo...

Стартап створив білок з пива та картоплі. Технологія може стати промисловою

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту населення, виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%, а це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

Може вас зацікавити

Український ресторатор потрапив до ТОП-50 людей світу, які впливають і формують майбутнє світової гастрономії

Міжнародний рейтинг найпрестижніших ресторанів світу The World's 50 Best...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а...

Вибір редактора
В продовження теми