Ветеранська сокарня чавить сік, який можна зберігати рік без консервантів

У Тернополі віднедавна запрацювала ветеранська сокарня, де кожен охочий може привезти фрукти і отримати з них свіжий сік прямого віджиму.

Це сучасне виробництво працює за простим ефективним алгоритмом: спочатку фрукти миють та подрібнюють на спеціальному обладнанні, яке може обробляти до 15 кг продукції за хвилину. Далі продукт пресується, і вихід соку становить приблизно 75%, залежно від сорту і стиглості фруктів.

Отриманий сік фільтрується механічним шляхом, що покращує його текстуру, видаляючи частинки розміром від 200 мікрометрів. Потім сік проходить пастеризацію — короткочасний нагрів до температури 80-82°C, що зберігає корисні мікроелементи та вітаміни. 

Готовий продукт фасують у сучасну упаковку Bag-in-Box або SuperPouch об’ємом 3, 5, 10 і 20 літрів.

“Зі 160 кг наших яблук вийшло 100 літрів чистого, екологічного, смачнющого соку без додавання консервантів і цукру”, — ділиться враженнями одна з клієнток сокарні.

Сік не містить консервантів, барвників чи цукру

Упаковка Bag-in-Box дозволяє зберігати сік до року, захищаючи його від впливу повітря завдяки спеціальному кранику, що значно подовжує термін придатності після відкриття — до одного місяця.

Виробник пояснює, що пакування Bag-in-Box — це багатошаровий пакет у картонній коробці, що забезпечує захист від механічних пошкоджень та зручність транспортування. SuperPouch — ще один варіант сучасного пакування, яке завдяки ламінуванню є міцним, але гнучким, що спрощує його використання.

У сокарні також експериментують зі змішуванням різних сортів яблук і фруктів для отримання унікальних смакових поєднань. Залежно від твердості фруктів, сік може бути більш прозорим, а його кількість — більшою.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як колишній айтівець чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Нагетси з міцелію покращують здоров’я серця, містять клітковину і білок

У вересні Meati запустила новий вебмагазин, де вона пообіцяла пропонувати продукти, які ніколи раніше не бачили споживачі. Там же...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів, виловлених у дикій природі, залишилася незмінною, а понад 85% світового...

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не відрізняється від звичної пари черевиків, але по закінченню терміну експлуатації...

Стартап отримав 6 млн євро на завод, який вироблятиме харчову олію із тирси

Інвесторами стали Voima Ventures, 2C Ventures, Nordic Foodtech VC, а також фонд SmartCap Green Fund, підтриманий Естонією та ЄС.Äio...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Сухе пиво — американці створили інноваційну приправу, яка підкорює ринок

"Так само, як New Belgium Brewing робить пиво світового...

Булочки — не з корицею. У випічці для веганів казеїн та яйця замінять коноплею

Чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним...

Івано-Франківська сироварня варить унікальні сири з чорнилами каракатиці

П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели....

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до...

Вибір редактора
В продовження теми