В Одесі виробляють живу олію з осадом, що посилює смак

Одеський крафтовий виробник Fresh Oil, заснований Юлією та Михайлом Гетманенками, займається виробництвом сиродавленої рослинної олії холодного віджиму без додавання шкідливих добавок та хімікатів.

Засновники підприємства говорять, що їхня сім’я вже понад п’ять років не використовує рафіновані олії з полиць супермаркетів після того, як дізналася про методи їх очищення з використанням екстракційного бензину, ацетону та дихлоретану. Вони прийняли рішення перейти на сиродавлені олії, і тепер їхній бізнес пропонує споживачам виключно натуральний продукт.

В асортименті Fresh Oil представлені такі олії, як обліпихова, гарбузова, з розторопші, гірчична та лляна. Усі ці олії є нефільтрованими та зберігають осад, який складається з м’якоті культури, з якої було видобуто олію.

Перед використанням олію радять збовтати. Як пояснюють засновники, у пляшках завжди є легкий осад. Він зберігає корисні властивості продукту та посилює його смак.

Саме в осаді олії знаходяться найважливіші вітаміни та мікроелементи

“З народження наш син страждав від важкої форми атопічного дерматиту, і це змінило наше ставлення до харчування та побуту. Ми повністю виключили з раціону харчове сміття — барвники, шкідливі добавки, напівфабрикати, трансжири. Додали рослинні олії, як джерело корисних жирів. Тепер наші діти отримують наші свіжі олії в супах, кашах, салатах або просто ложкою”, — розповідає Юлія.

Крафтове виробництво Fresh Oil відрізняється від промислових методів тим, що під час виготовлення олії сировина не нагрівається, не фільтрується, не дезодорується і не піддається хімічним очищенням, як це відбувається з рафінованими оліями. 

“Наша продукція не є порожнім продуктом, як магазинні олії, а містить усі живі вітаміни та мікроелементи, необхідні для здоров’я,” — додає команда Fresh Oil.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу Лондона описали у дослідженні, опублікованому в Nanoscale Advances. Нановолокна — це...

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози канабісу, при цьому демонструючи нові соціальні напої «без калорій та...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Екологічно чиста кава: як біотехнології змінюють виробництво

Екологічна свідомість стає дедалі важливішою, виробництво кави також піддається...

На створення нових робочих місць можна отримати 800 тис. грн від Швейцарії

Фінансування передбачає до 800 тис. грн для релокованих та...

Ізраїльська Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків

Aleph Farms базується в Ізраїлі. У компанії заявляють, що...

Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах Мішлен

Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes,...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі...

Вибір редактора
В продовження теми