З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

Найближчі 10 років очікується значне зростання ринку біо-альтернатив традиційної шкіри, свідчать прогнози IDTechEx.

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже розробляють інноваційні матеріали, використовуючи найнесподіваніші джерела сировинибанани, листя з парків, відходи яблук, квіти, цукрову тростину, ананасове лушпиння, зерно, виноград, кактус, агаву, відпрацьований ячмінь з пивоварень та навіть відходи чаю.

Біо-шкіра стає вагомою альтернативою для модної індустрії

Вона є стійкою та екологічною та значно зменшує негативний вплив на навколишнє середовище порівняно з традиційною тваринною шкірою, яка вимагає великої кількості ресурсів і виробляється з застосуванням токсичних хімікатів.

Окрім використання рослинної сировини, компанії також роблять ставку на технології культивованої шкіри. Цю шкіру вирощують у лабораторних умовах з клітин тварин, не шкодячи самим тваринам. 

За прогнозами IDTechEx, зростання ринку біошкіри відбуватиметься із середньорічним темпом у 37,4% з 2024 до 2034 року.

Інноваційні матеріали впроваджують у свої колекції Zara, Burberry, H&M, Hermes, Nike та Ganni. Вони використовують біошкіру для створення взуття, одягу та аксесуарів.

Тим же шляхом йдуть і автомобільні виробники, серед яких BMW, Bentley, Cupra, Hyundai, Mercedes-Benz і Volkswagen. 

З розвитком технологій біошкіри та все більшим попитом на стійкі рішення, цей ринок стає однією з ключових областей для інвестицій та інновацій, підкреслює IDTechEx.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку у вигляді «філе у паніровці» або подрібнених шматочків.Компанія заявила, що...

Ковбаса з лабораторного м’яса з’явиться у 2022 році – енергетичний гігант дав гроші на будівництво заводу

New Age Meats щойно закрила фінансування на $25 млн Інвестиційний раунд очолив енергетичний гігант із Південної Кореї Hanwha Solutions. Посеред...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м'яса.У письмовій...

Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.   Cocuus друкує...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Ну і нут: для веганів створили яйця із нуту, льону та картоплі

Новий продукт – Peggs – вона створила на своїй...

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі...

Unilever очікує, що продажі альтернативного білка зростуть на $1 млрд

Продовольчий гігант планує наростити продажі альтернативний білок до 1,2...

Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах Мішлен

Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes,...

Вибір редактора
В продовження теми