З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

Найближчі 10 років очікується значне зростання ринку біо-альтернатив традиційної шкіри, свідчать прогнози IDTechEx.

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже розробляють інноваційні матеріали, використовуючи найнесподіваніші джерела сировинибанани, листя з парків, відходи яблук, квіти, цукрову тростину, ананасове лушпиння, зерно, виноград, кактус, агаву, відпрацьований ячмінь з пивоварень та навіть відходи чаю.

Біо-шкіра стає вагомою альтернативою для модної індустрії

Вона є стійкою та екологічною та значно зменшує негативний вплив на навколишнє середовище порівняно з традиційною тваринною шкірою, яка вимагає великої кількості ресурсів і виробляється з застосуванням токсичних хімікатів.

Окрім використання рослинної сировини, компанії також роблять ставку на технології культивованої шкіри. Цю шкіру вирощують у лабораторних умовах з клітин тварин, не шкодячи самим тваринам. 

За прогнозами IDTechEx, зростання ринку біошкіри відбуватиметься із середньорічним темпом у 37,4% з 2024 до 2034 року.

Інноваційні матеріали впроваджують у свої колекції Zara, Burberry, H&M, Hermes, Nike та Ganni. Вони використовують біошкіру для створення взуття, одягу та аксесуарів.

Тим же шляхом йдуть і автомобільні виробники, серед яких BMW, Bentley, Cupra, Hyundai, Mercedes-Benz і Volkswagen. 

З розвитком технологій біошкіри та все більшим попитом на стійкі рішення, цей ринок стає однією з ключових областей для інвестицій та інновацій, підкреслює IDTechEx.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дієта без яловичини, омарів та молока врятує Землю від апокаліпсису

"Якби кожен на Землі відмовився від м’яса та риби, то це врятувало б довкілля від тисяч тонн вуглецевих викидів",...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя Гельсінського університету (HiLIFE) та його команда у проєкті “Myocopia”. дослідники пропонують...

Ізраїльський стартап створив картоплю, третина якої – чистий білок

Інноваційна бульба має значні переваги над соєю або горохом. Для порівняння, звичайна картопля зазвичай містить лише 2% природного білка...

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks,...

Український виробник корисних солодощів Green Leaf вийшов на ринок США

Green Leaf — виробник стевії та корисних солодощів, що належить засновнику інвесткомпанії Dragon Capital Томашу Фіалі — демонструє понад...

У «Сільпо» випустили прищіпку до сюрстремінга

Сюрстремінг — ферментований оселедець зі Швеції, відомий у всьому світі сильним запахом і специфічним смаком. Для шведів — це...

Молокія випустила новинки — айран білий та айран паприка-чилі

Айран — це освіжаючий кисломолочний напій. Його склад: йогурт, закваска, вода та сіль. Він містить пробіотики, чудово освіжає в...

В Україні запрацював найбільший завод із виробництва замороженої здоби

Інвестиції в проєкт склали 400 мільйонів гривень. Виробничий майданчик BFI придбала у вересні 2024 року, а вже в травні...

Може вас зацікавити

Найбільший виробник шоколаду запустив відразу кілька рослинних морепродуктів

Продукти будуть доступні до замовлення через Інтернет та в...

Рибні консерви з жовтого гороху стали найкращою смаковою інновацією 2021 року

Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний...

Каліфорнійська паста з ізюму замінить яйця, масло та цукор у випічці майбутнього

Зі слів Тіма Кенні, віце-президента з маркетингу KRMB, ізюм...

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi...

Зірки Мішлену за $1 млн створюватимуть реалістичне філе надрукованого в 3D лосося

Грант наданий Ізраїльським двонаціональним фондом промислових досліджень і розвитку...

Вибір редактора
В продовження теми