Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

У Таїланді компанія Samui Chocolate, заснована українцем Русланом Щербаном, випустила унікальний продукт — темний шоколад зі смаком борщу.

spot_img

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії “Inspired by Ukraine”, став частиною лінійки продукції, натхненної культурами різних країн.

За словами засновника компанії, шоколад виготовляється з двох інгредієнтів: тайських какао-бобів із південної провінції Накхонсі Таммарат та тростинного цукру. 

“Ми спеціально підібрали ці какао-боби, тому що їхні смакові ноти — це чорнослив та хліб. Саме тому вони ідеально поєднуються зі смаком борщу”, — зазначив Руслан Щербан. 

Шоколад містить 75% какао та не містить жодних штучних добавок, зберігаючи чистоту та багатство природного смаку.

Шоколад виробляється на острові Самуї, де команда особисто обсмажує какао-боби для досягнення ідеального смаку. 

Окрім традиційного темного шоколаду, Samui Chocolate також виготовляє кольоровий шоколад у межах проєкту “Chocolate Abstract”, присвяченого підтримці України. Кошти від продажу цього шоколаду спрямовуються на допомогу українським ініціативам.

Кольоровий шоколад виготовляється з використанням натуральних барвників, таких як ліофілізована полуниця, метеликовий горошок, куркума та матча. 

Основа шоколаду складається з какао-масла, тростинного цукру, кокосових вершків та кокосового урбечу, що робить його веганським і повністю натуральним продуктом без лецитину, пальмової олії, ГМО, трансжирів, молочних продуктів, горіхів та глютену.

Нагадаємо, раніше в Україні створили круасан з начинкою із борщу. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження. Зараз він набуває популярності в США завдяки тому ж молочному...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є...

Українська компанія створила із конопель альтернативу м’ясу, яка гальмує старіння

VITEO Hemp працює на кількох заводах у різних областях – Дніпропетровській, Полтавській та Івано-Франківській.«Ми – одна з небагатьох компаній,...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з початком війни повернулися до України після десяти років життя в...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

ТОП-33 цікавих фактів про харчові продукти

Фісташки – це фрукти Саме так, фрукти, а не горіхи....

Будьмо! «Ідеальному кандидату» заплатять $40 тис. за відвідування пабів

Нещодавно Рада округу Лінкольншир опублікувала список вакансій для розвитку...

Вибір редактора
В продовження теми