Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

У Таїланді компанія Samui Chocolate, заснована українцем Русланом Щербаном, випустила унікальний продукт — темний шоколад зі смаком борщу.

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії “Inspired by Ukraine”, став частиною лінійки продукції, натхненної культурами різних країн.

За словами засновника компанії, шоколад виготовляється з двох інгредієнтів: тайських какао-бобів із південної провінції Накхонсі Таммарат та тростинного цукру. 

“Ми спеціально підібрали ці какао-боби, тому що їхні смакові ноти — це чорнослив та хліб. Саме тому вони ідеально поєднуються зі смаком борщу”, — зазначив Руслан Щербан. 

Шоколад містить 75% какао та не містить жодних штучних добавок, зберігаючи чистоту та багатство природного смаку.

Шоколад виробляється на острові Самуї, де команда особисто обсмажує какао-боби для досягнення ідеального смаку. 

Окрім традиційного темного шоколаду, Samui Chocolate також виготовляє кольоровий шоколад у межах проєкту “Chocolate Abstract”, присвяченого підтримці України. Кошти від продажу цього шоколаду спрямовуються на допомогу українським ініціативам.

Кольоровий шоколад виготовляється з використанням натуральних барвників, таких як ліофілізована полуниця, метеликовий горошок, куркума та матча. 

Основа шоколаду складається з какао-масла, тростинного цукру, кокосових вершків та кокосового урбечу, що робить його веганським і повністю натуральним продуктом без лецитину, пальмової олії, ГМО, трансжирів, молочних продуктів, горіхів та глютену.

Нагадаємо, раніше в Україні створили круасан з начинкою із борщу. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення відповідної перехідної домовленості парламентом кілька років тому. Першою мережею супермаркетів,...

Вчені знайшли рослинне джерело вітаміну В12: вміст як у яловичині

Спіруліна, яка здобула популярність як суперфуд, виявилася дійсно перспективним інгредієнтом для виробництва вітаміну B12, говорять науковці. У дослідженні, проведеному вченими...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше природного смаку та текстури, ніж в інших альтернативах.До цього «м'ясо...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі...

The Ukrainian mile. The domestic company introduced a delivery robot concept

Designed by a Ukrainian company, Mebius is an autonomous...

В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону,...

Вибір редактора
В продовження теми