Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Бельгійська компанія Schouten Europe, яка працює на ринку замінників м'яса з 1990 року, розробила нові рослинні шніцелі, які за текстурою нагадують справжнє м'ясо.

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини. 

Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові та овочі

Це робить їх не лише смачними, але й екологічно чистими, акцентують у компанії.

Нік-Ян Схаутен, генеральний директор Schouten Europe розповідає, що нова технологія, яку компанія застосувала у виробництві цих шніцелів, є результатом багаторічних досліджень і розробок. Вони дозволяючи споживачам отримувати ще більш наближений до м’яса досвід.

Нові шніцелі Schouten вирізняються не лише своєю текстурою, але й соковитістю, а також білим кольором, який нагадує куряче м’ясо. 

Схаутен зазначив, що деякі рослинні замінники м’яса можуть ставати сухими при неправильному приготуванні, однак нові шніцелі зберігають свою соковитість, що робить їх ще більш привабливими для споживачів.

Окрім шніцелів, які імітують м’ясо, Schouten також виробляє продукти, які не намагаються його замінити. Компанія впевнена, що на основі бобових та овочів можна створювати чудові, багаті на білки продукти, які не мають м’ясних аналогів. 

Водночас класичні замінники м’яса залишаються важливими для переконання споживачів, що звикли до м’ясних продуктів, пробувати рослинні альтернативи.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей.

Джерела: Schouten Europe, food ingredients first

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де відвідувачі можуть насолоджуватись різноманіттям сирів з білою пліснявою, виготовлених з...

The Golden Flax Seeds. How innovative snack producer in Ukraine grew despite lockdowns

Is pandemic the best time for business experiments? Perhaps, it isn’t. Still, it is a great opportunity to make...

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian за результатами опитування 1165 дієтологів. Харчування споживачів дуже змінилися через COVID-19....

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість...

Світовий виробник кормів для тварин допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО

Каністерапія — це метод терапії із залученням спеціально навчених...

Вибір редактора
В продовження теми