Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Бельгійська компанія Schouten Europe, яка працює на ринку замінників м'яса з 1990 року, розробила нові рослинні шніцелі, які за текстурою нагадують справжнє м'ясо.

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини. 

Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові та овочі

Це робить їх не лише смачними, але й екологічно чистими, акцентують у компанії.

Нік-Ян Схаутен, генеральний директор Schouten Europe розповідає, що нова технологія, яку компанія застосувала у виробництві цих шніцелів, є результатом багаторічних досліджень і розробок. Вони дозволяючи споживачам отримувати ще більш наближений до м’яса досвід.

Нові шніцелі Schouten вирізняються не лише своєю текстурою, але й соковитістю, а також білим кольором, який нагадує куряче м’ясо. 

Схаутен зазначив, що деякі рослинні замінники м’яса можуть ставати сухими при неправильному приготуванні, однак нові шніцелі зберігають свою соковитість, що робить їх ще більш привабливими для споживачів.

Окрім шніцелів, які імітують м’ясо, Schouten також виробляє продукти, які не намагаються його замінити. Компанія впевнена, що на основі бобових та овочів можна створювати чудові, багаті на білки продукти, які не мають м’ясних аналогів. 

Водночас класичні замінники м’яса залишаються важливими для переконання споживачів, що звикли до м’ясних продуктів, пробувати рослинні альтернативи.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей.

Джерела: Schouten Europe, food ingredients first

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.В...

Українська миля. Вітчизняна компанія створила концепт робота-кур’єра

Mebius — нова розробка української компанії. Являє собою робота постачальника з автоматизованим керуванням, створена для забезпечення швидкої та зручної...

Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів та складання збалансованого раціону вимагає підвищеної уваги. Причина полягає в...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб розширити наявну лінійку популярних закусок в американському стилі.Компанія стверджує, що...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Вчені переробили дрібний планктон на добавку для здоров’я мозку

Інгредієнт містить пов’язані з лізофосфатидилхоліном (LPC) EPA та DHA....

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу,...

Вибір редактора
В продовження теми