Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Перша компанія, що займається виробництвом альтернатив м’яса, отримала фінансову підтримку від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Нею став данський виробник м’ясних альтернатив MATR Foods.

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що дозволить побудувати повномасштабний завод для виробництва котлет і фаршу на основі рослинних інгредієнтів. 

Фінансування здійснюється в рамках ініціативи Єврокомісії InvestEU, яка спрямована на підтримку інноваційних та екологічних проєктів.

MATR Foods використовує процес грибкової ферментації для створення м’ясних альтернатив, виготовлених із місцевих сільськогосподарських культур, таких як буряк, картопля, люпин і горох. 

Завдяки цьому методу продукти мають багатий смак умамі без необхідності додавати штучні добавки

Крім того, їхня продукція відрізняється мінімальним обсягом переробки та нижчим вмістом жиру порівняно з попередніми поколіннями м’ясних замінників.

Згідно з аналізом платформи CarbonCloud, продукти MATR мають вуглецевий слід приблизно 1,6 кг CO2 на кожен кілограм продукту, що на 94% менше, ніж яловичина. Новий завод компанії може скоротити вплив на клімат європейських страв більше ніж на 100 тис. т вуглецю на рік. 

На сьогодні MATR Foods пропонує два основні продукти — котлети та фарш, які доступні в багатьох ресторанах Данії, а також на платформі онлайн-торгівлі Nemlig.com. Продукція також представлена в меню ресторанної мережі Sticks’n’Sushi у Великій Британії та Німеччині.

Нагадаємо, раніше лабораторія «win-win» створила преміумшоколад також за допомогою технології бродіння.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці створили перші грибні жуйки, які покращують імунітет і концентрують увагу

Жуйки виготовлені з розробленої компанією суміші Mycomatrix, що включає екстракти грибів рейші, кордицепсу, хвоста індички, левової гриви та майтаке.Mycomatrix...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою,...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження за допомогою запатентованої технології «високоефективної хроматографії».Вивчивши склад нутрієнтів більшості рослин,...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands,...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB...

Виробництво крафтового пива росте — в гру вступають ринкові гіганти.

Як зазначають аналітики компанії Pro-Consulting, рівень конкуренції на ринку...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Вибір редактора
В продовження теми