Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Перша компанія, що займається виробництвом альтернатив м’яса, отримала фінансову підтримку від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Нею став данський виробник м’ясних альтернатив MATR Foods.

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що дозволить побудувати повномасштабний завод для виробництва котлет і фаршу на основі рослинних інгредієнтів. 

Фінансування здійснюється в рамках ініціативи Єврокомісії InvestEU, яка спрямована на підтримку інноваційних та екологічних проєктів.

MATR Foods використовує процес грибкової ферментації для створення м’ясних альтернатив, виготовлених із місцевих сільськогосподарських культур, таких як буряк, картопля, люпин і горох. 

Завдяки цьому методу продукти мають багатий смак умамі без необхідності додавати штучні добавки

Крім того, їхня продукція відрізняється мінімальним обсягом переробки та нижчим вмістом жиру порівняно з попередніми поколіннями м’ясних замінників.

Згідно з аналізом платформи CarbonCloud, продукти MATR мають вуглецевий слід приблизно 1,6 кг CO2 на кожен кілограм продукту, що на 94% менше, ніж яловичина. Новий завод компанії може скоротити вплив на клімат європейських страв більше ніж на 100 тис. т вуглецю на рік. 

На сьогодні MATR Foods пропонує два основні продукти — котлети та фарш, які доступні в багатьох ресторанах Данії, а також на платформі онлайн-торгівлі Nemlig.com. Продукція також представлена в меню ресторанної мережі Sticks’n’Sushi у Великій Британії та Німеччині.

Нагадаємо, раніше лабораторія «win-win» створила преміумшоколад також за допомогою технології бродіння.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме тут всі розробки продуктів та технологій адаптуються під смакові уподобання...

Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія впровадила кругову систему, у якій кавова гуща, зібрана з кафетеріїв...

У Карпатах варять скандинавський сир у гармонії з фазами Місяця

Біодинамічна ферма – це виробництво закритого циклу, розповідає Міра Волощук, засновниця майстерні. За її словами, завдяки гармонізації всіх процесів з...

З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник, пріоритетом стають максимально безвідходні напої, але без компромісів щодо якості...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти...

Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап...

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не...

Найвідоміший виробник рослинного молока побудує перший завод у Великобританії

Це буде перший завод Oatly у Об'єднаному Королівстві. Запуск...

Український бренд створює хрусткі снеки, що на 100% складаються із сиру

ТМ «snEco» була заснована у 2015 році двома братами,...

Вибір редактора
В продовження теми