Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Перша компанія, що займається виробництвом альтернатив м’яса, отримала фінансову підтримку від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Нею став данський виробник м’ясних альтернатив MATR Foods.

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що дозволить побудувати повномасштабний завод для виробництва котлет і фаршу на основі рослинних інгредієнтів. 

Фінансування здійснюється в рамках ініціативи Єврокомісії InvestEU, яка спрямована на підтримку інноваційних та екологічних проєктів.

MATR Foods використовує процес грибкової ферментації для створення м’ясних альтернатив, виготовлених із місцевих сільськогосподарських культур, таких як буряк, картопля, люпин і горох. 

Завдяки цьому методу продукти мають багатий смак умамі без необхідності додавати штучні добавки

Крім того, їхня продукція відрізняється мінімальним обсягом переробки та нижчим вмістом жиру порівняно з попередніми поколіннями м’ясних замінників.

Згідно з аналізом платформи CarbonCloud, продукти MATR мають вуглецевий слід приблизно 1,6 кг CO2 на кожен кілограм продукту, що на 94% менше, ніж яловичина. Новий завод компанії може скоротити вплив на клімат європейських страв більше ніж на 100 тис. т вуглецю на рік. 

На сьогодні MATR Foods пропонує два основні продукти — котлети та фарш, які доступні в багатьох ресторанах Данії, а також на платформі онлайн-торгівлі Nemlig.com. Продукція також представлена в меню ресторанної мережі Sticks’n’Sushi у Великій Британії та Німеччині.

Нагадаємо, раніше лабораторія «win-win» створила преміумшоколад також за допомогою технології бродіння.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. Альтернативні...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання стане підвищення обізнаності покупців про користь для здоров'я рослинних аналогів...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться чудовим смаковим та здоровим харчовим профілем.Компанія Triballat Noyal пропонує потенційне...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Шоколадний гігант випустив перший у світі какао-сік, над яким працював 15 років

Какао-сік Elix, виготовлений із 100% чистого какао-фрукта, має пікантний...

Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим...

Делікатна страва. Смажений бекон із пшениці хрустить та пахне, як справжнє м’ясо

Головними складниками продукту є в’яжучий компонент Lory Bind на...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному...

Ізраїльська інновація знизить вартість лабораторного м’яса в рази — до $13 за кіло.

Ця технологія стала значним проривом на тлі занепокоєнь щодо...

Вибір редактора
В продовження теми