Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Фінська компанія Solar Foods Oyj, новатор у сфері виробництва стійкого білка, розмістила свої акції на біржі Nasdaq First North Growth Market Finland під тікером SFOODS.

spot_img

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки.

Solein — це революційний білок, який синтезується безпосередньо з повітря та електрики за допомогою мікробів

Нещодавно продукт отримав статус “загальновизнано безпечного” (GRAS) у Сполучених Штатах, що відкриває шлях до його комерціалізації на американському ринку. Крім того, Solein отримав схвалення як новий харчовий продукт у Сінгапурі та подав заявки на аналогічні дозволи в ЄС та Великобританії.

Solar Foods використовує унікальний процес під назвою “газове бродіння”, що нагадує процес варіння пива або виготовлення йогурту. В рамках цього процесу генетично модифіковані мікроби перетворюють вуглекислий газ і водень на їстівний білок у ферментаційних резервуарах, що працюють на електриці.

“Розміщення на Nasdaq First North Growth Market Finland стало визначним моментом для Solar Foods і дозволить нам прискорити глобальне зростання,” – зазначив генеральний директор Solar Foods Пассі Вайнікка. 

Він також додав, що інноваційна виробнича методологія не тільки знижує негативний вплив на навколишнє середовище в порівнянні з традиційним сільським господарством, але й пропонує стійке рішення для глобальних продовольчих викликів.

Компанія вже інвестувала близько 50 мільйонів доларів у розробку, удосконалення та комерціалізацію Solein. Solar Foods вже розпочала демонстраційне виробництво на заводі Factory 01 і планує побудувати Factory 02, що значно збільшить потужності виробництва.

У співпраці з партнерами в харчовій і біотехнологічній галузях Solar Foods уже представила інноваційні продукти, такі як веганські шоколадні батончики на основі Solein. Крім того, компанія планує виготовляти морозиво, а також м’ясо та олію з цього білка, і навіть постачати їжу для астронавтів

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж не піклуються про упаковку? Розалія Розалінова, старший менеджер з маркетингу...

Усьому Glovo. Інвестор у всесвітньовідомий стартап розповів про принципи інвестування у «єдинорогів»

Максим Філіппов, виконавчий директор венчурного фонду GR Capital, — один із тих, хто серед безлічі проєктів відразу розпізнає ті,...

Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат калію. Це — консерват рослинного походження, який вперше видобули у...

Покоління Z назвало головним пріоритетом їжу. Половина — за рослинне м’ясо

Цей показник збільшився з 21% восени 2020 року, але не досяг 25%, зафіксованих у 2019-му.Аналітики Piper Sandler проводили опитування...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Wallmart анонсував запуск доставки продуктів за допомогою дронів

Програма доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності буде...

Експерти компанії «Перемога коноплі» розробили власну формулу альтернативного м’яса

Компанія з Кентуккі вважає, що лід у цьому напрямку...

Вибір редактора
В продовження теми