Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Фінська компанія Solar Foods Oyj, новатор у сфері виробництва стійкого білка, розмістила свої акції на біржі Nasdaq First North Growth Market Finland під тікером SFOODS.

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки.

Solein — це революційний білок, який синтезується безпосередньо з повітря та електрики за допомогою мікробів

Нещодавно продукт отримав статус “загальновизнано безпечного” (GRAS) у Сполучених Штатах, що відкриває шлях до його комерціалізації на американському ринку. Крім того, Solein отримав схвалення як новий харчовий продукт у Сінгапурі та подав заявки на аналогічні дозволи в ЄС та Великобританії.

Solar Foods використовує унікальний процес під назвою “газове бродіння”, що нагадує процес варіння пива або виготовлення йогурту. В рамках цього процесу генетично модифіковані мікроби перетворюють вуглекислий газ і водень на їстівний білок у ферментаційних резервуарах, що працюють на електриці.

“Розміщення на Nasdaq First North Growth Market Finland стало визначним моментом для Solar Foods і дозволить нам прискорити глобальне зростання,” – зазначив генеральний директор Solar Foods Пассі Вайнікка. 

Він також додав, що інноваційна виробнича методологія не тільки знижує негативний вплив на навколишнє середовище в порівнянні з традиційним сільським господарством, але й пропонує стійке рішення для глобальних продовольчих викликів.

Компанія вже інвестувала близько 50 мільйонів доларів у розробку, удосконалення та комерціалізацію Solein. Solar Foods вже розпочала демонстраційне виробництво на заводі Factory 01 і планує побудувати Factory 02, що значно збільшить потужності виробництва.

У співпраці з партнерами в харчовій і біотехнологічній галузях Solar Foods уже представила інноваційні продукти, такі як веганські шоколадні батончики на основі Solein. Крім того, компанія планує виготовляти морозиво, а також м’ясо та олію з цього білка, і навіть постачати їжу для астронавтів

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Екстрачорний шоколад АВК першим в Україні отримав міжнародну веганську ліцензію V-Label

Екстрачорний шоколад АВК тепер офіційно рекомендовано для людей, які дотримуються рослинної дієти. Варто зазначити, що відповідний сертифікат отримує лише...

Омлет із водоростей. Яйця без курей виготовляють із жовтої хлорели та вирощують у лабораторії

Порошки є у двох варіантах: білий та жовтий. Порівнюючи з іншими продуктами з водоростей яскраво зеленого кольору, останні —...

Стартап отримав 6 млн євро на завод, який вироблятиме харчову олію із тирси

Інвесторами стали Voima Ventures, 2C Ventures, Nordic Foodtech VC, а також фонд SmartCap Green Fund, підтриманий Естонією та ЄС.Äio...

Український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті

Батончики FIZI орієнтовані на широку аудиторію, яка прагне поєднати задоволення від солодощів із турботою про своє здоров'я, говорить Олександр. Батончики...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом...

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12...

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які...

Корейці вперше в світі виростили у лабораторії японську креветку

Південнокорейська компанія CellMEAT успішно культивувала прототип креветок токто —...

Вибір редактора
В продовження теми