Веганська Nutella стане доступною з нового року

Компанія Ferrero анонсувала запуск веганської версії свого популярного шоколадного спреду Nutella в Європі.

З січня 2025 року новий продукт з’явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. 

Основна зміна у рецепті полягає в заміні молочного порошку на нут та рисовий сироп, що робить цей продукт доступним для веганів і людей з нестерпністю лактози.

«Nutella Plant-Based — це смачна нова альтернатива, розроблена, щоб запропонувати улюблену Nutella ще більшій кількості споживачів, які хочуть зменшити або виключити продукти тваринного походження зі свого раціону», – прокоментував представник компанії.

Нова веганська Nutella зберегла основні інгредієнти, такі як цукор, пальмова олія, ліщиновий горіх і какао-порошок. 

головною відмінністю є відсутність молочного порошку, який замінено нутом і рисовим сиропом

Як пояснюють у Ferrero, рисовий сироп надає солодкість, подібну до сухого молока, а нут забезпечує збалансований смак і текстуру, ідеально поєднуючись з іншими інгредієнтами.

У порівнянні з класичною Nutella, веганська версія містить на 11 г менше цукру на 100 г продукту. Окрім того, вона також має менше вуглеводів, зберігаючи при цьому високий вміст білка та жиру. 

Ferrero вироблятиме цей новий продукт на заводі в Італії, при цьому виробництво відповідає стандартам сталого розвитку.

Нагадаємо, раніше заміну Nutella спробував створити зірка популярного серіалу з Netflix. У версії 17-річного актора Ноя Шнаппа немає глютену та пальмової олії, вона кошерна і, зі слів виробників, містить в три рази більше білка, ніж наявні на ринку пасти з фундука.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та...

Особистий шеф-кухар Пола Маккартні та Елтона Джона схвалив білок із люпину

Скотт Фіндлі свого часу навчався у Гордона Рамзі та був приватним шеф-кухарем таких відомих клієнтів як сер Пол Маккартні,...

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4 дні, замість 8 днів раніше.Завдяки досягненню проривних можливостей у технології,...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and...

Часниковий ас: українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай

Це — біологічно активні добавки (БАДи) у вигляді капсул...

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки...

Вибір редактора
В продовження теми