Веганська Nutella стане доступною з нового року

Компанія Ferrero анонсувала запуск веганської версії свого популярного шоколадного спреду Nutella в Європі.

З січня 2025 року новий продукт з’явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. 

Основна зміна у рецепті полягає в заміні молочного порошку на нут та рисовий сироп, що робить цей продукт доступним для веганів і людей з нестерпністю лактози.

«Nutella Plant-Based — це смачна нова альтернатива, розроблена, щоб запропонувати улюблену Nutella ще більшій кількості споживачів, які хочуть зменшити або виключити продукти тваринного походження зі свого раціону», – прокоментував представник компанії.

Нова веганська Nutella зберегла основні інгредієнти, такі як цукор, пальмова олія, ліщиновий горіх і какао-порошок. 

головною відмінністю є відсутність молочного порошку, який замінено нутом і рисовим сиропом

Як пояснюють у Ferrero, рисовий сироп надає солодкість, подібну до сухого молока, а нут забезпечує збалансований смак і текстуру, ідеально поєднуючись з іншими інгредієнтами.

У порівнянні з класичною Nutella, веганська версія містить на 11 г менше цукру на 100 г продукту. Окрім того, вона також має менше вуглеводів, зберігаючи при цьому високий вміст білка та жиру. 

Ferrero вироблятиме цей новий продукт на заводі в Італії, при цьому виробництво відповідає стандартам сталого розвитку.

Нагадаємо, раніше заміну Nutella спробував створити зірка популярного серіалу з Netflix. У версії 17-річного актора Ноя Шнаппа немає глютену та пальмової олії, вона кошерна і, зі слів виробників, містить в три рази більше білка, ніж наявні на ринку пасти з фундука.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Колишній топ-менеджер Kraft Heinz створив веганське вершкове морозиво із вівса

До нової категорії OATSIDE увійшов через рік після отримання інвестицій в розмірі $65 млн. Морозиво випускається зі смаком шоколаду, печива...

Всесвітньо відома корпорація виводить на ринок сир нового покоління

Цього тижня компанія оголосила про запуск Bold Cultr — безтваринного сиру, створеного із сироватки Perfect Day, яка сама нещодавно...

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. Сашимі виготовляється...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC....

Інноваційні рослинні яйця можна варити та смажити — виглядають як звичайні

Ці продукти можна використовувати для смаження, випічки та приготування...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку...

Вибір редактора
В продовження теми