Веганська Nutella стане доступною з нового року

Компанія Ferrero анонсувала запуск веганської версії свого популярного шоколадного спреду Nutella в Європі.

З січня 2025 року новий продукт з’явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. 

Основна зміна у рецепті полягає в заміні молочного порошку на нут та рисовий сироп, що робить цей продукт доступним для веганів і людей з нестерпністю лактози.

«Nutella Plant-Based — це смачна нова альтернатива, розроблена, щоб запропонувати улюблену Nutella ще більшій кількості споживачів, які хочуть зменшити або виключити продукти тваринного походження зі свого раціону», – прокоментував представник компанії.

Нова веганська Nutella зберегла основні інгредієнти, такі як цукор, пальмова олія, ліщиновий горіх і какао-порошок. 

головною відмінністю є відсутність молочного порошку, який замінено нутом і рисовим сиропом

Як пояснюють у Ferrero, рисовий сироп надає солодкість, подібну до сухого молока, а нут забезпечує збалансований смак і текстуру, ідеально поєднуючись з іншими інгредієнтами.

У порівнянні з класичною Nutella, веганська версія містить на 11 г менше цукру на 100 г продукту. Окрім того, вона також має менше вуглеводів, зберігаючи при цьому високий вміст білка та жиру. 

Ferrero вироблятиме цей новий продукт на заводі в Італії, при цьому виробництво відповідає стандартам сталого розвитку.

Нагадаємо, раніше заміну Nutella спробував створити зірка популярного серіалу з Netflix. У версії 17-річного актора Ноя Шнаппа немає глютену та пальмової олії, вона кошерна і, зі слів виробників, містить в три рази більше білка, ніж наявні на ринку пасти з фундука.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Біткоїн за енергетик. Binance і Carlsberg Ukraine випустили лімітовану серію Battery. Що з цього вийшло?

Binance – світова блокчейн-екосистема та одна з найбільших криптовалютних бірж за обсягом торгів і кількістю користувачів – у партнерстві...

“Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”, як його колись назвав засновник бренду, буде продаватися у роздрібних...

В Нідерландах новорічне пиво варять з ялинкових голок

В Нідерландах знайшли застосування ялинкам після новорічних свят. Місцева броварня Lowlander Beer розробила рецепт пива з хвої. Для виробництва...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, в рамках інноваційної події, організованої програмним гігантом.Вперше про мобільний...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Перше у світі баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій від відомих інвесторів

Раунд очолив Rockies Venture Club. У фінансування взяли участь...

Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у...

Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

Олія створена за тим же технологічним процесом, за яким...

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм...

Вибір редактора
В продовження теми