Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Стартап GALY, що спеціалізується на клітинній агрокультурі, залучив $33 млн в рамках фінансування серії B за участі провідних інвесторів.

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius)

Отримані кошти допоможуть GALY масштабувати виробництво культивованої бавовни та створювати інші стійкі альтернативи традиційним сільськогосподарським продуктам.

H&M Group підтримує стартап з 2019 року, вбачаючи в ньому вирішальну силу для трансформації текстильної промисловості, зменшення впливу на природні ресурси та адаптації до кліматичних змін. Співпраця з Inditex також підкреслює зростальну зацікавленість у розробці відповідальних рішень для виробництва одягу.

«GALY — це прорив у вирощуванні бавовни за допомогою біореакторів», — говорить Раян Панчадсарам, технічний радник Джона Дорра з Kleiner Perkins. 

Як акцентують у самому стартапі, виробництво культивованої бавовни потребує на 99% менше води та на 97% менше землі, порівняно з традиційними методами вирощування рослини.

Нинішня база інвесторів GALY, яка також включає Сема Альтмана (Hydrazine Capital), Тоні Фаделла (Build Collective), Тіма Дрейпера (Ventures Lab), Pillar VC, Petri Bio та Fashion For Good, надає стартапу дійсно унікальну позицію на ринку. 

«Ми у Ventures Lab раді бачити таку зіркову групу інвесторів, яка приєднується до GALY», — говорить Тім Дрейпер, відомий венчурний капіталіст та засновник Draper University.

Нагадаємо, раніше Білл Гейтс інвестував мільйони у сою, з якої варитимуть чедер та моцарелу, а також у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Джерела: GALY, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.Завдяки угоді японська JACA матиме розширений...

Американці створили порошкові натуральні соки, які поліпшують травлення

Американська MCB випустила на ринок FiberJuice — лінійку порошків фруктових соків, що містять чотири пребіотики: три харчових волокна (інулін,...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy...

Пивоварні заливають пиво електролітами та додають бджолиний пилок

Пивоварні, намагаючись угнатися за сучасними трендами, втілюють в життя...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже...

Вибір редактора
В продовження теми