Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Стартап GALY, що спеціалізується на клітинній агрокультурі, залучив $33 млн в рамках фінансування серії B за участі провідних інвесторів.

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius)

Отримані кошти допоможуть GALY масштабувати виробництво культивованої бавовни та створювати інші стійкі альтернативи традиційним сільськогосподарським продуктам.

H&M Group підтримує стартап з 2019 року, вбачаючи в ньому вирішальну силу для трансформації текстильної промисловості, зменшення впливу на природні ресурси та адаптації до кліматичних змін. Співпраця з Inditex також підкреслює зростальну зацікавленість у розробці відповідальних рішень для виробництва одягу.

«GALY — це прорив у вирощуванні бавовни за допомогою біореакторів», — говорить Раян Панчадсарам, технічний радник Джона Дорра з Kleiner Perkins. 

Як акцентують у самому стартапі, виробництво культивованої бавовни потребує на 99% менше води та на 97% менше землі, порівняно з традиційними методами вирощування рослини.

Нинішня база інвесторів GALY, яка також включає Сема Альтмана (Hydrazine Capital), Тоні Фаделла (Build Collective), Тіма Дрейпера (Ventures Lab), Pillar VC, Petri Bio та Fashion For Good, надає стартапу дійсно унікальну позицію на ринку. 

«Ми у Ventures Lab раді бачити таку зіркову групу інвесторів, яка приєднується до GALY», — говорить Тім Дрейпер, відомий венчурний капіталіст та засновник Draper University.

Нагадаємо, раніше Білл Гейтс інвестував мільйони у сою, з якої варитимуть чедер та моцарелу, а також у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Джерела: GALY, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.Професор Мічія Мацусакі з...

Що їсти веганам на Різдво: 12 страв для святкового столу

Якщо ви хочете влаштувати святкову вечерю без продуктів тваринного походження, ось 12 ідей, які обов’язково сподобаються найзатятішим веганам та...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю з симбіотичною культурою, що складається з бактерій та дріжджів. Раніше...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії...

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного...

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для...

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса –...

Вибір редактора
В продовження теми