Велика компанія створила найздоровіше м’ясо для веганів лише з одного компонента

Німецький м'ясний гігант Zur Mühlen Group у співпраці зі стартапом Nosh.bio анонсував випуск унікального аналога м’яса, виготовленого лише з одного інгредієнта – грибів.

spot_img

Продукт під назвою Koji Chunks стане першою в світі м’ясною альтернативою, що складається лише з одного компонента. 

За рахунок спецій та маринаду рослинне м’ясо матиме п’ять різних смаків

Для виготовлення Koji Chunks компанія Nosh.bio використовує традиційні гриби, що не містять ГМО. При цьому простий рецепт без глибокої обробки – це відповідь на запит споживачів на прозорі та чисті етикетки з короткими списками інгредієнтів, говорить виробник.

«Ми розробили технологію, яка дозволяє створити смак і текстуру м’яса з одного природного інгредієнта. Наш продукт мінімально оброблений. Ми використовуємо тільки ферментацію – подібно до процесу приготування пива. Але замість пива отримуємо білок, і цей білок з грибів природно імітує структуру м’яса», – ділиться деталями Феліпе Ліно, співзасновник і технічний директор Nosh.bio.

М’ясо Koji Chunks буде доступне на ринку Німеччини, але у компанії є плани масштабувати виробництво для створення інших продуктів – наприклад, молочних. 

«Ця співпраця з великою м’ясною компанією дозволить нам випустити перший і єдиний продукт на ринку, що матиме лише один інгредієнт у складі. Це означає, що споживачі зможуть купувати продукт, який не містить прихованих хімічних речовин або добавок», – додав Ліно.

Також Nosh.bio має амбіції розширювати технологію для створення продуктів у інших категоріях, включно з кондитерськими виробами, морепродуктами та соусами.

Нагадаємо, раніше вчені виявили гриби, які знищують токсини у сидрі та варенні.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють над масштабним виробництвом лабораторної риби Використовуючи ШІ, дослідники створюють геномні та...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів, розповідає джелатер'є та співзасновник підприємства Захарій Назар. А унікальні кулбокси...

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул з кавою використовуються рослинні капсули з насінням Smart Soil. Вони...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Вибір редактора
В продовження теми