Продовольчий гігант з офісом в Україні переробляє яблучні вичавки на інгредієнт для сметани

Продовольчий гігант компанія Cargill знайшла ефективний спосіб використання яблучних вичавок та апельсинових шкірок у харчовій промисловості.

spot_img

Замість того, щоб викидати ці побічні продукти, компанія переробляє їх для створення натурального пектину — інгредієнта, який використовується у великій кількості харчових продуктів. 

Це не лише дозволяє зменшити кількість відходів, але й відповідає сучасним вимогам споживачів до екологічно чистих та натуральних продуктів.

Cargill використовує цей натуральний пектин для виробництва різних харчових продуктів, зокрема йогуртів, сметани, кисломолочних напоїв, джемів, желе та кондитерських виробів. 

Завдяки своїм властивостям згущування, стабілізації та гелеутворення, пектин допомагає покращити текстуру продуктів та забезпечити їх стійкість при зберіганні. 

Пектин є повністю рослинним, тож підходить для веганів та вегетаріанців

Унікальність пектину полягає в його здатності зберігати потрібну текстуру в продуктах зі зниженим вмістом цукру, пояснюють в компанії. Це дуже важливо, оскільки сучасні споживачі дедалі частіше обирають продукти з меншою кількістю цукру та натуральними інгредієнтами. 

За даними Innova Market Insights, 83% нових джемів та 33% молочних продуктів з пектином мають знижений вміст цукру.

Нагадаємо, раніше Cargill відкрила потужний центр для створення нової їжі, оснащений передовими технологіями. Там є аналізатори текстур, стерилізатори високих температур, 3D-принтери для створення інноваційної їжі, аналізатори Lumi та інші інструменти. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе в собі дух цього свята! Окрім того, кутя готується з...

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча вода. Саме так виглядає чи не найбільш екологічна пекарня у...

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Стартап створив каву із жита, кореня кульбаби та чорної смородини

Northern Wonder, заснована в 2021 р., використовує комбінацію нетропічних інгредієнтів, щоб створити альтернативу каві «без вирубки лісів».  Це уже друга...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Пластична операція. Українці виготовили пакети із кукурудзяного крохмалю

Компанія розпочала діяльність у лютому 2018 року – коли...

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Вибір редактора
В продовження теми