В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

З наступного року в Європі почнуть продавати перший у світі лосось, виготовлений зі спіруліни.

spot_img

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала випуск свого довгоочікуваного спірулінового копченого лосося на початку 2025 року.

Цей продукт є справжньою інновацією в галузі рослинних альтернатив — він містить 40% білка, має чистий склад із менш ніж десятьма інгредієнтами, що є справжньою відповіддю на висхідний попит споживачів на прозорість та короткі списки інгредієнтів на етикетках харчових продуктів. 

Лосось зі спіруліни не містить стабілізаторів та консервантів

Барух Дах, засновник та технічний директор компанії AlgaeCore Technologies, материнської компанії SimpliiGood, вважає важливим запуск продукту саме в Європі.

«Ми бачимо кращі перспективи зростання та вищий рівень прийняття альтернативних продуктів на європейському ринку. Споживачі тут більше обізнані про переваги таких продуктів, і ми очікуємо високого попиту на наш лосось зі спіруліни», – говорить він.

Спочатку лосось був однокомпонентним продуктом, який містив 95% спіруліни. Проте, за словами Баруха, нова версія має набагато кращі смакові якості та може стати серйозною альтернативою традиційному копченому лососю. SimpliiGood також планує розширити свою лінійку продуктів, додавши альтернативи курячому м’ясу та інші продукти на основі спіруліни.

Компанія використовує текстуровану спіруліну, яка імітує структуру тваринного м’яса завдяки унікальній технології ферментації мікроводоростей. «Наш підхід дозволяє створювати рослинні продукти, які за текстурою та смаком дуже близькі до реальних м’ясних чи рибних страв, але при цьому вони не містять жодних штучних добавок», — додає Барух.

Нагадаємо, раніше українська компанія запустила виробництво  рослинних креветок, кальмарів, лосося та тунця.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця інновація з'явилася на ринку у відповідь на зростаючий попит на...

Український родинний стартап виготовляє древні солодощі з горіхами та м’ясом

PapaDoci позиціонує себе як родинний стартап. Засновником його є українець з в’єтнамським корінням Олексій Доана. Він має двох дочок....

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі крильця» із цвітної капусти для барбекю, рамен із грибів і...

Українці випікають енергетичне печиво для ЗСУ — унікальному рецепту більше століття

Таке печиво виготовляли в Австралії та Новій Зеландії під час Першої світової війни, розповідають засновники.Смаколик може зберігатися свіжим 8...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Покращує стресостійкість: український бренд виготовляє середньовічний шоколад

Шоколад ручної роботи виготовляється з високоякісних какао-бобів за технологією,...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й...

Вибір редактора
В продовження теми